Skepticizmas dėl D. Trumpo kandidatūros į prezidento postą tvyrojo ne tik dėl prieštaringo verslininko požiūrio į imigraciją ir piktinančios rinkimų kampanijos, bet ir dėl praeities. Tačiau 70-metis milijardierius juokėsi paskutinis, paneigęs visas spėliones ir Respublikonų pirminiuose rinkimuose nurungęs daug labiau patyrusius politikus.

D. Trumpas yra ketvirtasis Niujorko nekilnojamojo turto magnato Fredo Trumpo vaikas. Nepaisant geros šeimos finansinės padėties, jis tėvo kompanijoje dirbo prasčiausius darbus ir būdamas 13 metų buvo išsiųstas į karinę akademiją, nes ėmė blogai elgtis mokykloje.

Jis Pensilvanijos universitete lankė Vartono verslo mokyklą ir sekė tėvo pėdomis, kadangi vyresnysis brolis nusprendė tapti pilotu. D. Trampo tėvas nuo alkoholizmo mirė sulaukęs 43 metų. Tėvo kompanijos kontrolę D. Trampas perėmė 1971 metais ir pervadino ją „Trumpo organizacija“ („Trump Organization“). Anot vyro, tėvas buvo jo įkvėpimas.

Verslininkas išplėtė šeimos verslą, viešbutį „Commodore Hotel“ neatpažįstamai pertvarkė į „Grand Hyatt“ ir pastatė daugybę žymių Trampo pastatų, pavyzdžiui, 68 aukštų Trampo dangoraižį. Trumpo dangoraižių yra Mumbajuje, Stambule ir Filipinuose. D. Trumpas taip pat išplėtė viešbučius ir kazino.

Pramogų versle vyras taip pat sukūrė savo imperiją. Nuo 1996 iki 2015 metų jam priklausė gražuolių konkursų „Miss Universe“, „Mis USA“ ir „Miss Teen USA“ organizavimo teisės. 2003 metais D. Trumpas debiutavo NBC televizijos realybės šou „The Apprentice“. Šį šou verslininkas vedė 14 sezonų.

Be kita ko, milijardierius parašė kelias knygas.

D. Trumpas buvo vedęs tris kartus. Pirmoji jo žmona - Čekijos atletė ir modelis Ivana Zelnickova. Pora susilaikė trijų vaikų - Donaldo Jaunesniojo (Donald Jr.), Ivankos (Ivanka) ir Eriko (Eric). Skirtis nusprendė 1990-aisiais.

1993-iaisiais D. Trumpas vedė aktorę Marlą Mepls. Jie susilaukė dukters Tiffany, o 1999-aisiais išsiskyrė. Dabartinę savo žmoną Melanią D. Trumpas vedė 2005-aisiais, jiedu susilaukė sūnaus Barrono Williamo Trumpo.

Norą kandidatuoti į JAV prezidentus D. Trumpas pareiškė dar 1987 m. ir 2000 m. net mėgino tapti Reformų partijos iškeltu kandidatu. 2015 m. birželį verslininkas oficialiai pranešė dalyvausiąs kovoje dėl Baltųjų rūmų.