„(ES narių) Taryba priėmė naujus sąrašus pagal ribojančias priemones veiksmų, kuriais pakertamas Ukrainos teritorinis vientisumas, suverenumas ir nepriklausomybė, atžvilgiu“, - sakė Slovakijos finansų ministras Peteris Kazimiras.

P. Kazimiras, kurio šalis šį pusmetį pirmininkauja ES, taip atsakė į reporterio klausimą apie pareigūnus Kryme, kuriems imamas taikyti turto įšaldymas ir kelionių draudimai.

Ministras sakė, jog negali pateikti daugiau informacijos, bet nurodė, kad visos detalės turi būti publikuotos trečiadienį.

ES diplomatiniai šaltiniai sakė, kad į „juodąjį sąrašą“ be jau esamų dviejų buvo įtraukti dar šeši Krymo deputatai, išrinkti į Rusijos Dūmą.

28 ES narės nepripažįsta Maskvos 2014-aisiais įvykdytos Krymo aneksijos teisėtumo ir tvirtina, kad Rusijos parlamento rinkimai Kryme tų metų rugsėjį buvo neteisėti.

Birželį ES pratęsė dar vieniems metams sankcijas, įšaldančias prisidėjusių prie Krymo okupacijos asmenų ir bendrovių sąskaitas bankuose bei draudžiančias jiems vykti į ES valstybes.

Rugsėjį ES pratęsė panašias sankcijas rusams ir ukrainiečiams, padėjusiems promaskvietiškiems sukilėliams Ukrainos rytuose.
Liepą Bendrija pratęsė dar šešiems mėnesiams gerokai didesnę įtaką turinčias ekonomines sankcijas Rusijai, nes ši nedaro pažangos sprendžiant Ukrainos konfliktą.

Gruodį viršūnių susitikime ES vadovai ketina peržiūrėti šias ekonomines sankcijas, kai labai skirtingai vertinamas jų efektyvumą.