Jei D. Trumpas antradienį laimės prezidento rinkimus, amerikiečiai gali tikėtis, kad jis toliau išlaikys savo unikalų stilių: puikius šoumeno įgūdžius, stulbinamus oponentų įžeidinėjimus ir išpūstus gelbėjimo pažadus.

70-metis D.Trumpas, juokavęs, kad pralaimėjimo atveju pasiimtų ilgas atostogas, po įtemptos kampanijos tikriausiai yra itin pavargęs . Vis dėlto respublikonas pirmadienį mėgavosi minių liaupsėmis, nes kovojo iki paskutinės minutės, kad išplėštų mažai tikėtiną pergalę prieš demokratę Hillary Clinton.

„Nebijokite svajoti, nes su jūsų balsu nuo pokyčių, kurių laukėte visą savo gyvenimą, mus skiria vos viena diena“, – šaukė jis apie 10 tūkst. Mančesteryje susirinkusių šalininkų savo priešpaskutiniame rinkimų kampanijos renginyje.

„Laimėsime puikiojoje Naujojo Hampšyro valstijoje ir susigrąžinsime Baltuosius rūmus!“ – pridūrė jis, pakartodamas tą patį, ką sako kiekviename savo kampanijos renginyje, tik pakeisdamas valstijos pavadinimą.

Kai pačios įnirtingiausios kovos dėl prezidento posto jau beveik priartėjo prie pabaigos, D.Trumpas bandė įtikinti ir demokratus palaikančias valstijas, kad amerikiečiams geriau tarnautų politinis autsaideris, o ne daugumos favoritė H. Clinton.

„Mūsų nevykęs politinis isteblišmentas neatnešė nieko kita, tik skurdą, problemas, nuostolius“, – sakė jis 5 tūkst. žmonių, susirinkusių Rolio mieste Šiaurės Karolinoje, sutrumpindamas savo ilgos ir prieštaringos kampanijos esmę iki kelių skambių frazių.

„Jie turtėja skurdindami Ameriką“, – pridūrė D.Trumpas.

Dauguma naujausių apklausų rodo, kad H. Clinton turi plačią, bet netvirtą persvarą prieš varžovą. Kaip bebūtų, net jeigu D.Trumpas pralaimėtų, jo tikrai nebūtų galima kaltinti, kad mažai stengėsi.

Skraidinamas prabangiu privačiu lėktuvu Manhatano nekilnojamojo turto magnatas aplankė daugiau kaip 10 miestų vos per dvi dienas.

Per šį renginių maratoną visoje šalyje D.Trumpas „atakavo“ demokratų tvirtoves, tokias kaip Koloradą, Mičiganą, Minesotą, Pensilvaniją ir Virdžiniją, mėgindamas pakeisti jų tradicines nuostatas. Be to, jis skyrė daug dėmesio valstijoms, kur 2012 metais laimėjo ankstesnis respublikonų kandidatas Mittas Romney.

Buvo pranešimų, kad D.Trumpo kampanijos užkulisiuose tvyro neviltis, o vienas neįvardytas patarėjas žurnalo „New York“ straipsnyje palygino šią padėtį su nuotaikomis Berlyno bunkeryje prieš nusižudant nacių lyderiui Adolfui Hitleriui. Tačiau aštuonis anūkus turinčio D.Trumpo ištvermė tikrai pavydėtina.

Šeštadienį jis sukorė beveik 7 240 km, o sekmadienį – per 4 800 km. Pirmadienį D.Trumpas apsilankė penkiose valstijose, o vidurnaktį užbaigė savo kampaniją Mičigane.

Savo paskutinį prezidento rinkimų kampanijos susitikimą jis baigė jau antradienį po vidurnakčio, žadėdamas iš naujo suvienyti šalį ir apsaugoti jos sienas, remdamasis šūkiu „Amerika – pirmiausia“.

„Tiesiog įsivaizduokit, ką mūsų šalis galėtų pasiekti, jeigu pradėtume dirbti kartu kaip viena tauta, su vienu Dievu, sveikindama vieną Amerikos vėliavą“, – jis sakė savo šalininkams.