J. Reno, kuri sirgo Parkinsono liga, 1993–2001 metais valdant B. Clintonui vadovavo šalies Teisingumo departamentui. Praėjus mėnesiu nuo darbo šiame poste pradžios ji sulaukė kritikos dėl tragiškai pasibaigusio FTB reido prieš vieną ginkluotą religinę sektą Veiko mieste Teksaso valstijoje.

Daugiau kaip 80 žmonių žuvo, kai sektos „Dovydo šaka“ kompleksas paskendo liepsnose.

J. Reno yra priėmusi ir kitų prieštaringai vertinusių sprendimų – pavyzdžiui, kai 2000 metai nurodė šešerių metų Eliano Gonzalezo giminaičiams Majamyje atiduoti šį iš nuskendusio laivo išgelbėtą kubiečių berniuką federaliniams pareigūnams.

JAV imigracijos pareigūnai nusprendė, kad E. Gonzalezo tėvas turi teisę pasiimti sūnų iš Majamyje gyvenančių giminaičių. Pastarieji rūpinosi tuo vaiku kelis mėnesiu, kai jis buvo išgelbėtas mėgindamas patekti į Jungtines Valstijas.

JAV agentai įsiveržė į tų kubiečių išeivių namus ir paėmė berniuką grasindami ginklu, o tada sugrąžino jį tėvui komunistinėje Kuboje.

Harvardo teisės mokyklą baigusi J. Reno nuo 1978 metų buvo Deido apygardos, kuriai priklauso Majamis, prokurorė ir dirbo šį darbą iki pat paskyrimo JAV generaline prokurore.

Palikusi šį postą iš Floridos kilusi J. Reno, kurios ūgis buvo 1,9 m, 2002 metais siekė būti išrinkta gubernatore, bet pralaimėjo pirminius Demokratų partijos rinkimus.

Be kita ko, šią teisininkę vaizduojanti veikėja 2013 buvo parodyta animaciniame šou „Simpsonai“ (The Simpsons).