„Nesitraukite“, – girdima numanomame IS vadovo garso pranešime, anksti ketvirtadienį paskelbtame su šia grupuote susijusio portalo „al Furqan“.

„Garbingai priešintis tūkstantį kartų lengviau negu gėdingai atsitraukti“, – sakoma pirmojoje per ilgiau nei metus A.B.al Baghdadi žinutėje.

„Visiems žmonėms Ninevijoje, ypač kovotojams – saugokitės bet kokio silpnumo savo priešų akivaizdoje“, – pridūrė jis, kalbėdamas apie Irako šiaurinę provinciją, kurios sostinė yra Mosulas.

Pastaruoju metu sklido įvairių gandų apie irakiečio džihadistų lyderio sveikatą ir judėjimą, bet jo buvimo vieta nėra žinoma.

2014 metų birželį, kai džihadistų kovotojai užėmė didžiules teritorijas Irako šiaurėje ir vakaruose, A.B.al Baghdadi surengė retą viešą pasirodymą Bagdade ir paskelbė įkuriantis islamo „valstybę“, apimančią jo judėjimo kontroliuojamas teritorijas Irake ir Sirijoje.

Nuo praeitų metų šis „kalifatas“ nuolat mažėjo, o Irako pajėgos anksčiau šią savaitę pasiekė Mosulą – paskutinę didelę džihadistų tvirtovę Irake.

JAV vadovaujamos koalicijos nuomone, šiame mieste yra 3–5 tūkst. IS kovotojų, bet galutinė mūšio dėl Mosulo baigtis atrodo nekelianti beveik jokių abejonių.

Dešimtys tūkstančių irakiečių karių spalio 17-ąją pradėjo didelį puolimą prieš Mosulą, padedami JAV vadovaujamos koalicijos ir jos aviacijos.