H. Clinton būstinė Jangstauno mieste pilnas entuziastingų demokratų kandidatės rėmėjų, bet užuot džiūgavę, jie turėtų nerimauti. Miestas, kuriame demokratų rėmėjų kadaise buvo keturis ar penkis kartus daugiau negu respublikonų, šįkart slysta iš jų rankų.

Vienos mieste esančios kirpyklos kukliame miesto rajone savininkas praėjusius dvejus rinkimus balsavo už demokratą Baracką Obamą, bet dabar sako, kad renkasi asmenybę, o ne partiją.

„Man jis patinka, tikras vyras, sako, ką galvoja, nesipainioja, rėžia tiesiai, spontaniškai. Jei turi pulti, jis ir puola, bet jis padarys, ką žada. O mums to reikia, to reikia! Pakaks bijoti, būkim įtakingi! Būkim stiprūs“, – rėžia kirpyklos savininkas Ryanas Gilchristas.

Demokratus Jangstaune visada rėmė dešimtys tūkstančių plieno pramonės darbuotojų. Dabar ir tų fabrikų nebėra tiek likę, ir tie tūkstančiai žmonių išsikraustė kitur – kerojantį skurdą, narkomaniją ir kitas negandas lydi stiprėjantis įsitikinimas, kad taip, kaip dabar daugiau nebegalima. Ameriką reikia gelbėti.

Daugiau apie rinkimus JAV – reportaže.