„Mano sprendimas – suteikti Nepriklausomybės partijos pirmininkui įgaliojimus suformuoti vyriausybę, turėsiančią daugumą parlamente“, – žurnalistams sakė prezidentas Gudni Johannessonas. Jis pridūrė, kad B. Benediktssonas nebuvo oficialiai pasiūlytas į premjero postą.

Pasak B. Benediktssono, „pirmiausia jis diskutuos su kitais lyderiais“ ir „stengsis geriausiai išnaudoti skirtą laiką, nes labai svarbu gerai išnaudoti kiekvieną dieną“.

Pirmalaikiai rinkimai vyko tvyrant visuomenės nepasitenkinimui dėl kilusio mokesčių skandalo, į kurį įsipainiojęs premjeras Sigurduras Ingi Johannssonas iš centristinės pakraipos Pažangos partijos po jų buvo priverstas atsistatydinti. Tačiau šeštadienio rinkimuose neatsirado aiškaus nugalėtojo ir dvi pagrindinės politinės stovyklos laimėjo beveik po lygiai 63 vietų Altinge.

Vis tik antisisteminė Piratų partija ir jos sąjungininkai sustiprino savo pozicijas iki šiol valdžiusių Nepriklausomybės ir Pažangos partijos atžvilgiu, kurios kartu užsitikrino 29 mandatus – devyniais mažiau, nei turėjo darbą baigiančiame parlamente.

Kalbėdamas apie būsimas derybas dėl naujos vyriausybės formavimo B. Benediktssonas sakė: „Tai gali užtrukti kiek laiko, nes aišku, kad šių dviejų partijų neužteks, bet aš dar neturiu jokios išankstinės nuomonės“.

„Aš neuždarau jokių durų“, – pridūrė jis.

Piratai ir trys jų centro kairieji sąjungininkai surinko 27 vietas, pasinaudodami visuomenės nepasitenkinimo banga, tačiau daugumos vietų nelaimėjo.