Savo feisbuke Rusijos ambasada rašė, kad spalio 28 dieną rodyta laida, kurioje ekspertai išreiškė nuomonę, kad Estijoje yra ruošiama hibridinė operacija, yra antirusiška propaganda. Jie citavo Rusijos prezidento Vladimiro Putino pareiškimą, kuriame sakoma, jog Rusijos kariuomenės grėsmė yra „neįmanoma, kvaila ir visiškai nereali“.

Ambasada pabrėžė, kad saugumas yra pernelyg rimtas klausimas, kurio negalima naudoti savanaudiškais tikslais, ypač dabartiniais sudėtingais laikais, kai pasaulyje vis mažiau tikrumo.

Naujienų laidoje V. Juškinas sakė, kad hibridinis karas prasidėtų nuo vidinės intervencijos, o ne išorinės agresijos. Jo teigimu, vidiniai neramumai būtų pirmoji konflikto fazė. „Šioje fazėje šalyje, prieš kurią planuojamas hibridinis karas, būtų suformuotos vadinamosios civilių armijos grupuotės“, – sakė jis.

Anot V. Juškino, yra penki tokių grupuočių tipai: informacinių operacijų, valdžios perėmimo, opozicinių partijų, verslininkų ir smogiamosios pajėgos. Jo teigimu, kol kas Estijoje pastebima tik viena jų – grupuotė, skelbianti Kremliaus požiūrį skirtingomis kalbomis, o kitos tebėra neatsiskleidusios.