„Perdavėme olandams pirminius radarų duomenis, kuriuos atradome prieš mėnesį“, – naujienų agentūrai AFP sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova.

Trečiadienį Nyderlandų teisingumo ministras Ardas van der Steras (Ard van der Steur) šalies parlamentui sakė, kad Rusijos prokurorai Maskvoje esančios Nyderlandų ambasados darbuotojams perdavė „paketą su informacija“. Jis teigė negalįs pateikti daugiau detalių, nes dar reikia įvertinti, ar ši informacija bus naudinga tyrimui.

Rugsėjo pabaigoje Rusijos gynybos ministerija išplatino tai, ką pati vadino naujais radarų užfiksuotais vaizdais, kuriuose matyti, jog lėktuvo numušimo dieną iš prorusiškų separatistų kontroliuotos Ukrainos teritorijos nebuvo paleista nė viena raketa. Taip ji paneigė kai kuriuos ankstesnius savo pareiškimus.

Ministerija žurnalistams šiuos vaizdus išplatino likus dviem dienoms iki Nyderlandų vadovaujamos tyrimų grupės pirminių išvadų paskelbimo rugsėjo 28 dieną. Ji padarė išvadą, kad lėktuvas buvo numuštas iš Rusijos teritorijos atgabenta raketa. Minėtoji tyrimų grupė, 298 gyvybes nusinešusio „Boeing 777“ sudužimą tyrusi dvejus metus, tuomet teigė, kad Rusija su jais nenorėjo pasidalyti naujaisiais radarų duomenimis.

Ukraina ir vakarų šalys tvirtina, kad prorusiški separatistai numušė lėktuvą naudodamiesi rusų gamybos raketų sistema „Buk“, kurią, tikėtina, jiems parūpino Maskva. Tačiau Rusija ir Rytų Ukrainos separatistai neigia esą kaip nors susiję su lėktuvo numušimu ir dėl to kaltina Ukrainos vyriausybės pajėgas.