„Galime patvirtinti, kad mažiausiai 3800 žmonių laikoma žuvusiais arba dingusiais per šiuos metus Viduržemio jūroje; tokiu būdu metinis 2016-aisiais žuvusiųjų skaičius yra rekordinis“, – pranešė naujienų agentūrai AFP elektroniniu laišku JT pabėgėlių reikalų tarnybos atstovas Williamas Spindleris; praėjusiais metais žuvusiųjų skaičius buvo 3771.

Graikija: Viduržemio jūroje rasti 25 migrantų lavonai

Mažiausiai 25 žmonių lavonus aptiko gelbėtojai pripučiamojoje valtyje su migrantais Viduržemio jūroje, Graikijai priklausančios Argo salos rajone. Tai trečiadienį savo oficialiame puslapyje socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė humanitarinė organizacija „Gydytojai be sienų“ (Medecins Sans Frontieres).

„25 vyrai ir moterys mirė guminėje valtyje, dar 107 žmonės iš tos pačios valties buvo išgelbėti“, – informavo ji. „Gydytojų be sienų“ duomenimis, 23 išgelbėtiesiems diagnozuoti sunkūs cheminiai nudegimai. „Septynių pabėgėlių būklė buvo tokia sunki, kad juos teko skubiai gabenti į Italiją, du iš jų nuskraidinti sraigtasparniu“, – pažymėjo organizacija.

Ji vėl kreipėsi į Europos lyderius, prašydama „užtikrinti pabėgėliams saugų koridorių“ į Europą. „Žmonės neturi šitaip mirti. Nelegalūs vežėjai nepadarys Viduržemio jūros saugesnės, o Europos lyderiai gali“, – pabrėžė „Gydytojai be sienų“.

Tarptautinės migracijos organizacijos duomenimis, nuo šių metų pradžios Viduržemio jūra į Europos šalis atvykusių migrantų ir pabėgėlių skaičius priartėjo prie 330 tūkstančių, daugiau kaip 3,6 tūkstančio žmonių kelionėje žuvo arba dingo be žinios. Pagrindinį atvykėlių srautą priėmė Graikija ir Italija.