Joje europiečiai vaizduojami kaip homoseksualios kiaulės.

Karikatūroje vaizduojamas didelis raumeningas lokys, apsitempęs marškinėliais, kuriuose – Rusijos Federacijos žemėlapis. Jis demonstruoja savo fizinę galią prieš iš siaubo besigūžančias kiaulaites, uždarytas savotiškoje koncentracijos stovykloje, dekoruotoje LGBT vėliava, euro simboliu ir žvaigždėmis.

Karikatūra šeštadienį buvo paskelbta oficialioje rusų diplomatinės misijos paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“. Šalia karikatūros – žinutė: „Jeigu Rusijoje nuosmukis, kam nervintis? Galbūt tikroji priežastis nervintis – Vakarų nuosmukis, ir faktas, kad mums sekasi tvarkytis geriau?“.

Socialinio tinklo „Twitter“ naudotojas Gary Speddingas, dirbantis britų parlamente, iš karto pasidalijo Rusijos ambasados žinute.

„Tai autentiška žinutė iš Rusijos ambasados paskyros socialiniame tinkle, kurioje europiečiai apibūdinami kaip kiaulės, mojuojančios LGBT vėliavomis“, – pareiškė politikas.

„Visi puikiai žino, kad Rusija LGBT bendruomenės teisių klausimu pastaraisiais metais padarė labai daug klaidų. Rusijos ambasados žinutė kuo puikiausiai atspindi tą juntamą neapykantą“, – tęsia G. Speedingas.

Maža to, jog rusų ambasados žinutė homofobiška, G. Speedingas ir kiti socialinės žiniasklaidos bendruomenės nariai sako, kad karikatūra dvokia ir fašistinėmis konotacijomis.

„Nesu tikras, ar žvaigždės karikatūroje reiškia ką nors kito, tačiau ši žinutė socialiniame tinkle „Twitter“ pilna visų formų fašizmo apraiškų“, – teigia G. Speedingas.

„Pink News“, kurie pirmieji pranešė apie tokį Rusijos ambasados Didžiojoje Britanijoje poelgį, atkreipia dėmesį į panašumą su Aušvico ir kitomis nacių koncentracijos stovyklomis, veikusiomis Antrojo pasaulinio karo metais.

Kitiems pasirodė sunku patikėti, kad oficiali diplomatinė misija galėjo internete paskelbti tokią įžeidžiančią ir nederamą karikatūrą. Vienas „Twitter“ vartotojas piešinį pavadino keliančiu pasidygėjimą. Dar vienas išreiškė nuomonę, kad ambasada turėtų nedelsdama atleisti asmenį, kuris administruoja diplomatinės misijos paskyrą socialiniame tinkle.

Buvo ir tokių, kurie viešai klausinėjo, ar kartais ambasados personalas nepadaugino alkoholio. Iškelta ir versija, kad paskyrą galėjo užgrobti programišiai ir iškrėsti piktą pokštą.

„Twitter“ vartotojai iš Rusijos sako, kad jiems dėl karikatūros labai gėda, ir negaili kritikos šalies ambasadai Didžiojoje Britanijoje.