Kratos buvo atliktos keliuose miestuose. Pranešama, kad sulaikyti 10 vyrų ir trys moterys, visi jie – Rusijos piliečiai.

Vokietijos policijos pareigūnai surengė reidus dvylikoje butų ir pabėgėlių centre penkiuose šalies regionuose, pranešė Tiuringijos policija. Pareigūnai pranešė, kad reidai nukreipti prieš įtariamųjų ekstremistų finansavimą.

Antradienį ryte stipriai ginkluoti policijos pareigūnai būriavosi daugiau nei dvylikoje šalies vietų.

Policija surengė reidus dvylikoje butų ir pabėgėlių bei prieglobsčio prašytojų centre Tiuringijos, Hamburgo, Šiaurės Reino-Vestfalijos, Saksonijos ir Bavarijos žemėse.

Pasak pareigūnų, pernai buvo pradėtas tyrimas, kurio pagrindu buvo suimtas 28 metų čečėnų kilmės Rusijos pilietis.

Tyrėjai, bandydami išaiškinti ekstremistų finansavimo planą, sulaikė 10 vyrų ir tris moteris – visi jie yra Rusijos Federacijos piliečiai, kuriems nuo 20 iki 40 metų. Įtariama, kad sulaikytieji ketino prisijungti prie pasiskelbusiosios „Islamo valstybės“, pranešė policija, kurią cituoja regiono visuomeninis transliuotojas MDR.

Pareigūnai pridūrė, kad nebuvo nustatyta grėsmė gyventojų saugumui.

„Tyrėjai kol kas nenustatė konkretaus išpuolio pavojaus“, – teigiama Tiuringijos žemės teisėsaugos institucijos pranešime.

Pareigūnai iš specialiosios policijos būrių operacijos metu konfiskavo kilnojamąjį turtą įvairiose vietovėse ir pateiks jį tyrėjams, pranešė institucija.

Vokietijoje buvo paskelbtas padidintas budrumo lygis nuo liepos mėnesio, kai per savaitę šalyje buvo įvykdyti du išpuoliai. Už juos abu atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“.

Įtariami IS finansavimu

Šie asmenys yra įtariami teroristinių grupuočių finansavimu ir ryšiais su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).

Reidai buvo surengti pagal pernai pradėtą tyrimą dėl vieno 28 metų čečėnų kilmės Rusijos piliečio, kuris yra įtariamas „smurto akto prieš valstybę organizavimu.“

Manoma, kad šis įtariamasis planavo prisijungti prie IS džihadistų, kovojančių Sirijoje.