„Bomba, - štai taip situaciją pavadino kasdienis nepriklausomas leidinys „Novaja Gazeta“. – Federaliniame biudžete pasiekta nuo postsovietinio periodo pradžios dar negirdėta įslaptintų išlaidų riba.“

„Slaptų išlaidų padidėjimo faktą spalio 17 d. Dūmos biudžeto komisijoje pripažino Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas. Jis šią žinią grindė būtinybe padėti karinės pramonės įmonėms padengti įsiskolinimus, atsiradusius dėl siekio paspartinti persiginklavimo programos ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymų įgyvendinimą“, - rašo „Le Monde“.

„Tam, kad būtų išpildyti V. Putino nurodymai dėl kuo skubesnio sėkmingai Sirijoje išbandytos ginkluotės modernizavimo, ką neseniai ganėtinai ciniška maniera akcentavo Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu, gynybos sektoriaus įmonės iš bankų ėmė kreditų su valstybės garantija“, - rašo I. Mandraud. „Slaptos biudžetinės išlaidos susijusios ne tik su karinėmis išlaidomis. Nedidelė jų dalis skirta ir kitoms reikmėms – kultūrai bei ekonomikai.“ – rašo „Le Monde“.

„Vis dėlto rimtos krizės, kurią sukėlė naftos kainų smukimas ir tarptautinės sankcijos, Rusijai imtos taikyti nuo 2014 m. dėl konflikto Ukrainoje, kontekste rusams atėjo laikas taupyti kaip niekada anksčiau. Rimtų apribojimų neišvengė 11 iš 14 išlaidų eilučių, įskaitant socialines programas, sveikatos apsaugą ir netgi transportą. Vėl gi išsaugotas tik karinis biudžetas.“ – reziumuoja žurnalistė.