Tiesioginės laidos metu H. Clinton pareiškė, kad respublikonui Donaldui Trumpui negalima patikėti JAV branduolinio ginklo kontrolės ir kad dešimt žmonių, atsakingų už šią ginkluotę, nepatikėtų milijardieriui „branduolinio mygtuko“. Be to, buvusi valstybės sekretorė papasakojo, kad nuo įsakymo panaudoti branduolinį ginklą iki jo paleidimo praeina keturios minutės.

„Nesvarbu, ar tikslus tas skaičius - keturios minutės. Visa, kas susiję su JAV galimybėmis smogti atsakomąjį smūgį, yra slapta informacija. Ji (H. Clinton) linkusi naudotis savo ankstesne prieiga ir valstybės sekretorės pozicija, kad sudarytų informuotos politikės įspūdį, užuot saugojusi informacija“, - pareiškė televizijos kanalui buvęs JAV ginkluotųjų pajėgų Afrikoje vadavietės „Africom“ darbuotojas Dan Maguire.

H. Clinton pareiškimą apie keturių minučių intervalą tarp įsakymo ir branduolinio ginklo paleidimo galima laikyti operacijų slaptumo pažeidimu, mano televizijos kanalo apklausti saugumo ekspertai.

H. Clinton rinkimų štabo atstovas atmetė kaltinimus, kad esą demokratų kandidatė atskleidė slaptą informaciją. Jis taip pat pateikė kelias žiniasklaidos publikacijas ir mokslinius straipsnius, kuriuose išsamiai aprašoma JAV branduolinio reagavimo procedūra.