Premjerė nurodė ministrams parengti „veiksmingo ir aktualaus vizų sistemos“ planą – tai dar vienas aiškus signalas, kad Didžioji Britanija rengiasi sunkiam ir sudėtingam „Brexit“ procesui.

Britų vyriausybės atstovų paskelbtuose dokumentuose teigiama, kad Th. May įpareigojo ministrų kabineto darbo grupę sukurti sistemą, kuri greičiausiai iš esmės prieštaraus narystei bendroje rinkoje.

Toks sprendimas duoda aiškiai suprasti, kad Th. May neketina leistis į kompromisus imigracijos politikos klausimais. Greičiausiai ji asmeniškai vadovaus darbo grupėms susirinkimams – tokia taktika kitoms vyriausybinėms darbo grupėms netaikoma.

Skelbiama, kad atsakingi pareigūnai sieks užtikrinti, kad naujasis vizų režimas pasirūpintų, jog atvykstančiųjų į Didžiąją Britaniją skaičius per metus nebesiektų 100 tūkst.

Remiantis paviešintais dokumentais, darbo grupė „imsis įgyvendinti vidaus politikos priemones, skirtas migracijos kontrolei“ ir „užtikrins, kad būtų sukurta veiksminga ir aktuali vizų sistema“.

Th. May taip pat prašo darbo grupės narių padėti mažinanti atvykstančiųjų skaičių, o tai planuojama padaryti „nelegaliems imigrantams apsunkinant galimybes pasilikti šalyje“.

Davido Camerono vadovaujama darbo grupė, kuri migracijos klausimą sprendė anksčiau, vizų sistemos net neminėjo. Ji didžiausią dėmesį skyrė migracijos kontrolei pasitelkus „socialinių garantijų sistemos taisyklių griežtinimą ir bandymus mažinti priklausomybę nuo imigrantų darbo jėgos“.