"Mano klientas visiškai ramiai ir be problemų atsakė į klausimus ir paaiškino britų funkcionieriams, kad tai turėjo būti grynai demonstratyvi akcija", - sakė etiopo advokatė Antonieta Sonnessa.

Po savo arešto liepos 29-ąją viename bute Romos pakraštyje H.A.Issacas prisiekinėjo nenorėjęs nieko žudyti, o tik pakurstyti baimę netoli "Shephard's Bush" metro stoties. Pranešama, kad Skotland Jardo pareigūnai parodė jam kitų įtariamųjų, kuriuos jis identifikavo, nuotraukas.

Apklausoje dalyvavo ir teisėjas Domenicomassimo Miceli. Dabar jis priims sprendimą dėl Londono reikalavimo išduoti įtariamąjį. H.A.Issacas priešinasi išsiuntimui ir nori likti Italijoje.

D.Miceli ekstradicijos klausimą svarstymui pateiks rugpjūčio 17 dieną. Manoma, jog sprendimas bus priimtas tą pačią dieną.

Tačiau A.Sonnessa sakė, kad H.Issacui gali pavykti išvengti ekstradicijos, nes jam gresia procesas Italijoje, kur jis įtariamas tarptautiniu terorizmu ir padirbtų dokumentų turėjimu.

Italijos policija yra sakiusi, kad iš Etiopijos kilęs H.Issacas Italijoje gyveno nuo 1991 iki 1996 metų, o vėliau persikėlė į Britaniją.