„Mums pasisekė, išties nepaprastai džiugu: įtariamas teroristas (Jaberas) Albakras buvo suimtas praeitą naktį Leipcige“, – sakoma policijos „Twitter“ pranešime..

Policija nurodė, kad J. Albakro bute Chemnice, esančiame maždaug 260 km į pietus nuo Berlyno, buvo rasta „keli šimtai gramų sprogstamosios medžiagos, dar pavojingesnės už trotilą“. Pasak pareigūnų, „netgi mažas kiekis (šių sprogmenų) ... būtų galėjęs padaryti didžiulės žalos“.

Vietos žiniasklaida nurodė, kad ši medžiaga buvo TATP (acetono peroksidas arba tricikloacetono peroksidas) – itin nestabilūs savadarbiai sprogmenys, naudoti džihadistų per atakas Paryžiuje ir Briuselyje.

J. Albakras, kaip manoma, internetu palaikė ryšius su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), nurodė dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“.

Anksti šeštadienį, gavusios informacijos ir nacionalinės žvalgybos agentūros, policijos specialiosios pajėgos surengė reidą J.Albakro bute rytiniame Chemnico mieste.

Tačiau jaunuolis jau buvo spėjęs pasprukti, pranešė vietos žiniasklaida.

Galiausiai bėglys buvo sučiuptas, kai policija sužinojo, kad jis paprašė dviejų sirų pagalbos Leipcige, rašo savaitraščio „Der Spiegel“ tinklalapis.

Pareigūnai jį sučiupo pirmadienį paryčiai minėtų dviejų sirų bute.