Ligoninės „Hadassah“ atstovas daugiau detalių nepateikė, tačiau policija anksčiau nurodė, kad tarp sunkiausiai sužeistų žmonių yra dvi moterys ir policininkas.

Išpuolis buvo įvykdytas šalia policijos būstinės ir netoli linijos, skiriančios daugiausia palestiniečių gyvenamą Rytų Jeruzalę nuo daugiausia žydiškos Vakarų Jeruzalės.

Išpuolio vieta taip pat yra netoli miesto viešojo transporto traukinių stotelės. Užpuolikas bėgo, bet policininkai su motociklais jį vijosi ir nušovė. Užpuolikas šaudė ir į policininkus.

Išpuolis buvo įvykdytas tokiu metu, kai daugiau žydų Roš ha Šanos – žydų Naujųjų metų – ir Jom Kipuro – atpirkimo ir apsivalymo dienos – švenčių proga lanko Al Aksos mečetės kompleksą Jeruzalėje.

Ši vieta yra šventa ir musulmonams, ir žydams, kurie ją vadina Šventyklos kalnu.

Pernai po minėtų žydų švenčių vyko susirėmimai ir ėmė dažnėti palestiniečių išpuoliai panaudojant šaunamuosius ginklus, peilius ir automobilius.

Nuo pernai spalio besitęsianti smurto banga nusinešė jau 231 palestiniečio, 34 izraeliečių ir dviejų amerikiečių gyvybes; taip pat žuvo po vieną Jordanijos, Eritrėjos ir Sudano pilietį, rodo naujienų agentūros AFP statistika.