Norvegija, Jungtinė Karalystė, Prancūzija ir Ispanija, Rusijos bombonešiams "TU-160" pažeidus šių šalių oro erdvę, greitai reaguodamos pakėlė į orą naikintuvus. Šis incidentas įvyko tuo metu, kai tarp Vakarų ir Rusijos tvyro išaugusi įtampa. Korespondentai teigia, kad ženkliai padaugėjo atvejų, kai NATO lėktuvai perima Rusijos bombonešius.

Nors incidentas įvyko rugsėjo 22 dieną, bet tik šiomis dienomos paaiškėjo visa informacija. Ja prancūzų kalba pasidalijo Prancūzijos gynybos ministerija.

Teigiama, kad iš pradžių Norvegija susekė į šiaurę skrendančius du "Blackjack" bombonešius ir skubiai į orą pakėlė du "F-16" naikintuvus, kad šie palydėtų bombonešius link Škotijos šiaurės. Tada britų Karališkosios oro pajėgos (RAF) iš karinio oro uosto Škotijoje išsiuntė naikintuvą "Typhoon", kad šis perimtų bombonešius, kai jie skrido į vakarus nuo Šetlando salų.

Toliau Rusijos lėktuvai skrido Vakarų Airijos pakraščiu ir apie 100 km nuo Bretanės pakrantės buvo perimti dviejų Prancūzijos "Rafale" naikintuvų, teigė Prancūzijos gynybos ministerija. Vėliau į orą pakelti kiti du "Rafale" naikintuvai, kad slapta sektų į pietus skrendančius bombonešius.

Galiausiai Ispanija išsiuntė du "F-18" naikintuvus, kad šie į šiaurę nuo Bilbao perimtų Rusijos lėktuvus, kurie buvo priversti apsisukti ir grįžti atgal. Apie kitus perėmimus žinių nėra.

Islandija vėliau pasiskundė, kad Rusijos "TU-160 Blackjack" bombonešiai per arti praskrido pro piliečius gabenantį reisinį lėktuvą. Užsienio reikalų ministerija teigė, kad bombonešiai praskrido 6-9 tūkst. pėdų (1 800-2 700 metrų) po lėktuvu, skridusiu iš Reikjaviko į Stokholmą.