Pasak laikraščio, didžioji dauguma „sąmokslininkų“ yra jaunimas iš Benojaus taifos, kuriai priklausė ir pats R. Kadyrovas.

Pasikėsinimas buvo ruošiamas Benojaus kaime, rezidencijoje, kurioje paprastai apsistoja R. Kadyrovas, kai atvažiuoja į šią aukštai kalnuose esančią gyvenvietę, kuri laikoma mažąja visų Benojaus gyventojų gimtine.

Rezidencijoje buvo padėti sprogmenys, iš pačių sąmokslininkų buvo konfiskuotas visas naujausių ginklų arsenalas. Šį faktą leidiniui „Novaja gazeta“ patvirtino kratose tiesiogiai dalyvavęs asmuo.

Sąmokslas buvo atskleistas atsitiktinai. Visi „Novaja gazeta“ šaltiniai sutaria, kad informaciją apie sąmokslo dalyvius išdavė regiono administracijos vadovo Islamo Kadyrovo pusbrolis Validas.

Taip pat leidinys pateikia „Human Rights Watch“ ataskaitą, kurioje nurodoma, kad kontraktas, kurį Kremlius prieš dešimt metų sudarė su R. Kadyrovu, baigėsi.

Kontraktas, kurio pagrindinis tikslas – visiškas Čečėnijos lojalumas, turėjo du pagrindinius uždavinius: kova su čečėnų separatistiniu/teroristiniu pogrindžiu ir dviejų karų sugriautos respublikos infrastruktūros ir ekonomikos atstatymas. Ataskaitoje pažymima, kad vadovaujant R. Kadyrovui respublika ir vėl nustojo buvusi Rusijos dalimi.

Kaip pranešė „DS“, šiomis dienomis Čečėnijos vadovas R. Kadyrovas ir vėl pasižymėjo garsiu pareiškimu. Jis pasiūlė be teismo ir tyrimo šaudyti ramybės drumstėjus.