Pasienio apsaugos pajėgų pareigūnai patvirtino, kad rado tą paukštį Pathankote šiaurinėje Pandžabo valstijoje, kur kovotojai iš Pakistano sausio mėnesį surengė kruviną oro pajėgų bazės užpuolimą.

„Paėmėme jį vakar vakare“, – telefonu sakė Pathankoto policijos inspektorius Rakeshas Kumaras.

„Pasienio apsaugos pajėgų pareigūnai rado jį su rašteliu urdu kalba, kuriame sakoma maždaug „Modi, mes ne tie patys žmonės kaip 1971-aišiais – dabar visi iki vieno vaiko yra pasirengę kovoti su Indija“, – sakė R.Kumaras.

1971 metais vyko trečias ir vėliausias Indijos bei Pakistano karas.

Atrodo, kad minimą raštelį parašė Pakistane įsikūrusi kovotojų grupuotė „Lashkar-e-Taiba“ (LeT), tad pareigūnai „labai rimtai tiria šį reikalą“, sakė R.Kumaras.

Tai jau ne pirmas su paukščiai susijęs incidentas per dešimtmečius trunkančią ir neretai kruviną šių kaimyninių branduolinių valstybių priešpriešą.

Tačiau naujausias incidentas įvyko didėjant įtampai dėl prieš dvi savaites Kašmyre įvykdyto reido prieš Indijos armijos bazę, dėl kurio Delis kaltino tą pačią grupuotę, kuri yra laikoma atsakinga už sausio atakas.

Praėjusią savaitę Indijos kariškiai smogė kovotojams už ginčijamą Kašmyrą dalijančios faktinės sienos. Šis retas žingsnis išprovokavo Islamabado įtūžį.

Be to, Pandžabe neseniai buvo rasti du balionai su panašiomis žinutėmis urdu kalba, skirtomis premjerui N. Modi.

Pernai Indijos policija sugavo balandį, kurį, kaip įtariama, šnipinėdamas naudojo Pakistanas, ir ieškodama kokios nors kameros, siųstuvo ar lusto, peršvietė jį rentgeno aparatu.

2013 metais Indijos saugumo pajėgos rado negyvą sakalą, prie kurio buvo pritaisyta mažytė vaizdo kamera, o 2010 metais buvo sugautas dar vienas balandis, kaip įtariama, naudotas šnipinėjimo tikslais.