Dabartinė septyniskart Europos futbolo čempionų komanda šia proga sukūrė filmuką, kuriame kapitonas Riccardo Montolivo padėkojo S. Berlusconi už tai, kad jis „padarė šį klubą geriausią pasaulyje“.

Komentarai iš politikos pasaulio buvo ne tokie entuziastingi.

„Galvoju, kad Berlusconi 300 metų bus prisimenamas ... už tai, ką padarė futbolo, leidybos ir televizijos (srityse), – sakė premjeras Matteo Renzi. – Politikos (pasaulyje) jis visų pirma bus prisimenamas už tai, ko nepadarė.“

Dukart išsiskyręs S. Berlusconi, kaip manoma, gimtadienį leidžia su 31 metų drauge Francesca Pascale ir išplėstine šeima, kurią, kaip pats pripažįsta, buvo apleidęs, kai darė verslininko ir politiko karjeras.

Buvęs premjeras, kuris kažkada dirbo net dainininku kruiziniame laive, po birželį atliktos atviros širdies operacijos viešajame gyvenime praktiškai nedalyvavo.

Tačiau jubiliejaus proga jis davė interviu vienam savo leidybos imperijos žurnalų „Chi“.

Interviu jis patvirtino, kad jo politinė karjera iš esmės baigta. „Daugiau laiko skirsiu žmonėms, kuriuos myliu; taip ir turėtų būti: penki vaikai ir 10 vaikaičių pavertė mane patriarchu“, – sakė jis.

Nepaisant pomėgio persodinti plaukus ir darytis plastines operacijas, S.Berlusconi nepavyko sustabdyti laiko.

Birželio mėnesį jam sėkmingai buvo pakeistas širdies vožtuvas, kurio būklė kėlė pavojų gyvybei.

Tai nebuvo pirmasis ženklas, kad šis pavydėtinos energijos veikėjas irgi yra mirtingas: po širdies smūgio prieš dešimtį metų jam buvo įtaisytas širdies stimuliatorius, o 1997-aisiais jis buvo operuotas dėl prostatos vėžio.

„Visą savo gyvenimą niekad negalvodavau apie savo amžių. Priešingai, visuomet gyvenau taip, tarsi būčiau 40-ies, nes taip ir jaučiausi: pilnas smalsumo ir troškimo daryti, – sakė jis. – Tada iš niekur atsirado (širdies) liga. O su operacija labai gerai supratau, kad esu 80 metų vyras.“

Neišspręsti kaltinimai

Tarp kitų gailėtis verčiančių dalykų yra tai, kad pastaruoju metu jis neturėjo pakankamai laiko savo futbolo klubui.

Kažkada galingas Milano klubas pastaraisiais sezonais nusirito, nes savininkas neskyrė pakankamai pinigų. Šiuo metu klubas perduodamas kinų investuotojams.

„Galbūt Milanui pastaraisiais metais sekėsi nebe taip gerai kaip anksčiau – bet tik dėl to, kad neturėjau laiko asmeniškai juo pasirūpinti“, – apgailestavo jis.

Dėl to kalti, jo teigimu, yra politiškai šališki teisėjai, kurie jį persekiojo su visa virtine bylų, pradedant ieškiniu dėl korporacijos mokestinio sukčiavimo ir baigiant byla dėl sekso su nepilnamete prostitute per vieną iš garsiųjų jo vakarėlių.

„Daug metų mažiausiai tris popietes per savaitę praleisdavau su savo advokatu, rengdamasis 3 600-ams teismo posėdžių, kuriuos turėjau ištverti per 73 politinius procesus“, – sakė jis.

Mokestinis sukčiavimas buvo vienintelis nusikaltimas dėl kurio „raudonieji“ teisėjai jį pričiupo. Dauguma kaltinimų buvo panaikinti sukakus senačiai, o sekso su nepilnamete prostitute byloje teisėjas sutiko, jog S.Berlusconi galėjo ir nežinoti, kad mergina, žinoma kaip „Ruby Rubacuori“ (Rubė širdžių daužytoja) tuo metu buvo 17-metė.

Įtarimai, kad jis dosnia pinigų suma užsiuvo burnas 21 potencialiai jaunai liudininkei, tebegalioja: išankstinis teismo posėdis turi įvykti kitą savaitę.

2013 metais nuteistas dėl sukčiavimo S.Berlusconi buvo išmestas iš parlamento ir – kaip koks atstumtas įsimylėjėlis – dabar tvirtina, kad jam tai niekad nerūpėjo.

„Politika niekada nebuvo tikroji mano aistra, – sakė vyras, kuris yra ilgiausiai dirbęs Italijos premjeras pokariniu periodu. – Dėl jos tik praradau daugybę laiko ir energijos. Jei ir ėjau į tą areną, tai tik norėdamas sutrukdyti komunistams ateitį į valdžią.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)