Dėl ypatingo uždarumo, vis pasirodančių pranešimų apie branduolinius bandymus ir skelbiamos informacijos apie neįtikėtinus žmogaus teisių pažeidimus Šiaurės Korėjos reputacija tarptautinėje arenoje yra tokia žema, kad prastesnės, atrodytų, nė būti negali.

Visgi šioje šalyje besilankantiems atvykėliams vargu ar pavyks susidurti su šiuo įslaptintu šalies veidu, nes turizmas čia griežtai kontroliuojamas kelių gerai organizuotų grupių. Nemalonumų neišvengs tie, kurie atsisakys paklusti šalyje galiojančioms taisyklėms. Taip nutiko, pavyzdžiu, Šiaurės Korėjoje besilankančiam turistui iš JAV, kaip tvirtinama, bandžiusiam parduoti propagandinio turinio palaktą ir už tai pasodintam į kalėjimą.

Deja, esama šalių, kuriose turistų tyko ne ką menkesnės, jei ne didesnės, grėsmės.

Hondūras

Šalies mastu vykdomas smurtas ir nusikaltimai – itin aktuali Hondūro problema. Kaip skelbia Jungtinės Karalystės užsienio ir sandraugos reikalų ministerija (FCO), ši šalis – viena iš pirmaujančių pasaulyje pagal įvykdomų žmogžudysčių skaičių. Atvykusiems į Hondūrą primygtinai patariama nevaikščioti po Tegusigalpą, San Pedro Sulą ir kitus didžiuosius miestus.

San Pedro Sulos miestas yra vienas iš pavojingiausių pasaulyje. FCO duomenimis, žmogžudysčių skaičiumi jis nusileidžia tik Venesuelos sostinei Karakasui. Ginkluoti incidentai autobusuose ir išpuoliai prieš automobilių vairuotojus (taip pat vykstančius iš oro uosto) čia įprastas kasdienis reiškinys.

Čadas

Čadas pateko į pačią paskutinę 2015-aisiais metais pateiktos konkurencingumo kelionių ir turizmo srityje ataskaitos vietą. Sudarant šią ataskaitą šalys vertinamos pagal saugumo užtikrinimą ir priešiškumo užsieniečių atžvilgiu nebuvimą. Vyriausybė paskelbė neįprastąją padėtį Čado ežero regione. Tokių priemonių imtasi po ekstremistiškai nusiteikusių islamistų grupuotės „Boko Haram“ išpuolių.

Čadas

Pakistanas

Esama nemažai šalių, kuriose visiškai neatsižvelgiama į LGBT grupei priskiriamų asmenų interesus, bet Pakistanas – viena iš tų valstybių, kuriose homoseksualūs santykiai laikomi nusikaltimu, o taip prasižengusiesiems gali tekti visą likusį gyvenimą praleisti už grotų.

Sprendžiant iš šiais metais paskelbtų taikos pasaulyje indeksų (GPI), Pakistanas pripažintas dažniausiai įvairių neramumų ir išpuolių krečiama valstybe. Net kelionių vadove „Lonely Planet“, kuriame paprastai visomis išgalėmis siekianti atkapstyti ką nors teigiamo net pačiuose nepatraukliausiuose pasaulio užkampiuose, be išlygų tvirtinama: „Žmonės vis mano, kad kelionių į

Pakistaną rizika yra išpūsta žiniasklaidos, bet pastaraisiais metais įvykdyto politiniais motyvais ir fanatizmu pagrįsto smurto mastas toks milžiniškas, kad daugelis užsienio valstybių vyriausybių primygtinai pataria nesant būtinybės atsisakyti kelionių į didžiąją dalį šios šalies vietų, be to, reikalaujama, kad daugelyje Pakistano regionų iš užsienio atvykusius asmenis lydėtų ginkluoti pareigūnai.“

Somalis

FCO ragina atsisakyti bet kokių kelionių į konfliktų audrinamą Somalio valstybę. Nepaliaujamai kartojami įspėjimai: „Teroristų grupuotės kelia grėsmę iš Vakarų atvykusiems žmonėms, taip pat tiems, kurie dirba Vakarų valstybėms priklausančiose įmonėse.“ Somalis yra ir labiausiai korumpuota pasaulio valstybė. Tokius duomenis pateikė „Transparency International“ 2015-ųjų metų korupcijos suvokimo indeksų ataskaitoje.