Dar 2009 m. leidinys „Novaja Gazeta“ išsiaiškino, kad P. Kolbinas yra formalus stambios naftos prekybos bendrovės „Gunvor“ bendrasavininkis (kartu su kitu V. Putino draugu Genadijumi Timčenka) ir jau tada, 2009 m. leidinys „Kommersant“ rašė apie abejotiną P. Kolbino sandorį, kai jis iš pradžių pigiai įsigijo „Yamal SPG“ akcijų, o po to jas pardavė už rinkos kainą, tokiu būdu per pusantrų metų uždirbdamas daugiau nei 450 mln. dolerių (apytiksliai 400 mln. EUR).

Įdomu tai, kad P. Kolbino bendrovei taip pat priklausė 10 proc. Sankt Peterburgo „Konservatorijos prodiuserių centro“, kuriam vadovavo Alvina Nečajeva – to paties Sergejaus Roldugino, kuris neseniai išgarsėjo kaip nominalus V. Putino lengvatinio apmokestinimo bendrovės savininkas, patarėja.

Anksčiau jau buvo žinoma, kad P. Kolbinas yra tik formalus savininkas, o realiu naudos gavėju buvo laikomas Genadijus Timčenka. Bet televizijos kanalui „Dožd“ pavyko išsiaiškinti, kad P. Kolbiną su V. Putinu sieja daug glaudesnis asmeninis ryšys: P. Kolbino ir V. Putino tėvai susipažino šeštajame dešimtmetyje Leningrado srityje, ir vėliau jų šeimos draugavo.

„Dožd“ praneša ir kitą įdomią detalę: pernai Piotras Kolbinas pardavė du butus Arbate su automobilių stovėjimo vietomis Anai Zacepillinai. Visiškai toks pat yra gimnastės Alinos Kabajevos (kuri, kaip kalbama, yra V. Putino meilužė) močiutės vardas. Tuo pat metu ir Genadijus Timčenka pardavė A. Zacepillinai butą Sankt Peterburge. O šių metų pavasarį ji tapo dar vieno buto savininke – nusipirko butą iš verslininko Grigorijaus Bajevskio, kuris ilgai dirbo kartu su Arkadijumi Rotenbergu.

Forbes“ duomenimis, P. Kolbino vardu registruoti aktyvai vertinami 0,55 mlrd. dolerių (apytikriai 0,49 mlrd. EUR). Bendra kito V. Putino vaikystės draugo – Sergejaus Roldugino – aktyvų apimtis kol kas nebuvo įvertinta, tik yra žinoma, kad sandorių dėl vienos iš jo vardu įregistruotų lengvatinių bendrovių apimtis sudarė 2 mlrd. dolerių (apytikriai 1,78 mlrd. EUR).