Šį pasiūlymą valstybės vadovas pateikė, kai pagrindinė prokremliška partijai „Vieningoji Rusija“ po praeitą savaitgalį įvykusių visuotinių rinkimų dar labiau padidino savo įtaką žemuosiuose parlamento rūmuose.

„Kyla klausimas dėl naujo Valstybės Dūmos pirmininko rinkimų. Tai, be abejo, vien tik deputatų korpuso reikalas“, - V. Putinas sakė per susitikimą su partijų, patekusių į parlamentoą per pastaruosius rinkimus vadovais.

„Kaip bebūtų, mes su (premjeru) Dmitrijumi Anatoljevičiumi (Medvedevu) prašysime palaikyti Viačeslavo Viktorovičiaus Volodino kandidatūrą“, - pridūrė jis.

Kremliaus vadovas sakė, kad V. Volodino patirtis leistų jam palaikyti normalų parlamento žemųjų rūmų darbą, jeigu deputatai pritartų jo kandidatūrai į pirmininko postą.

V. Volodinas iki šiol buvo Kremliaus administracijos vadovo pirmasis pavaduotojas. Jis Valstybės Dūmos pirmininko poste pakeistų Sergejų Naryškiną – šį V. Putinas ketvirtadienį paskyrė vadovauti Išorės žvalgybos tarnybai.

Pastaruosius penkerius V. Volodinas metus laikomas pagrindiniu Kremliaus vidaus politikos architektu. Jis, be kita ko, aktyviai prisidėjo prie to, kad būtų priimta virtinė įstatymų, numatančių griežtas bausmes už dalyvavimą nesankcionuotuose protestuose ir įvesti nauji suvaržymai nevyriausybinėms organizacijoms.

Nors V. Volodinas iki šiol stengėsi likti šešėlyje, jis laikomas vienu įtakingiausių Rusijos pareigūnų.