Nuolaužų ieškotojas Blaine'as Gibsonas praėjusią savaitę perdavė penkias nuolaužas Australijos transporto saugumo biurui (ATSB), koordinuojančiam dingusio oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lėktuvo paieškų operacijas.

Biuro atstovai ketvirtadienį pranešė, kad tyrėjai dar nenustatė, ar rastos nuolaužos yra lainerio „Boeing 777“ liekanos. Šis lėktuvas, kaip manoma, 2014 metais nukrito Indijos vandenyne į pietvakarius nuo Australijos.

Tačiau pirminė apžiūra parodė, kad dvi korinės stiklo pluošto plokščių nuolaužos buvo ne apdegusios ar paveiktos ugnies arba kaitros, o pakeitusios spalvą dėl epoksidinės dervos pakitimų.

Laineris, kuriame buvo 239 keleiviai ir įgulos nariai, 2014 metų kovo 8 dieną išskrido iš Kvala Lumpūro į Pekine, bet, kaip manoma, nukrypo nuo kurso dėl iki šiol neišaiškintų priežasčių.

Per didelio masto povandenines paieškas Indijos vandenyno pietinėje dalyje katastrofos vieta dar nebuvo rasta, todėl keliamos prielaidos, kad laineris galėjo sudužti kur nors kitur, ypač jeigu tebebuvo valdomas skrydžio pabaigoje.

Anksčiau buvo rastos kelios nuolaužos, kurios neabejotinai arba tikėtinai yra dingusio „Boeing 777“. Jos visos buvo rastos už tūkstančių kilometrų nuo dabartinės paieškų zonos Indijos vandenyno pietuose, toli nuo vakarinių Australijos krantų, veikiausiai ten nuneštos vandenyno srovių.