Rinkimų rezultatai bus paskelbti sekmadienį, bet manoma, kad aiškia persvara juos laimės J. Corbynas. Be to, dabartinį vadovą palaiko ir kairiųjų pažiūrų kino kūrėjas veteranas Kenas Loachas, sukūręs valandos trukmės dokumentinį filmą apie jo kampaniją.

Tačiau ekspertai perspėja, kad dėl susiskaldymo partijos viduje leiboristai gali dar keleriems metams likti opozicijoje ir padidinti vadinamojo „sunkaus Brexit'o“ tikimybę.

Antradienį aštuonias valandas trukusiame partijos vadovų susitikime J. Corbynas atmetė savo pavaduotojo Tomo Watsono pasiūlymą leisti partijos parlamentarams balsuoti, kas priklausys „šešėliniam kabinetui“ – pateks į partijos lyderių komandą parlamente.

T. Watsonas taip pat siūlė suteikti daugiau galių partijos atstovams parlamente ir profesinėms sąjungoms, renkant Leiboristų lyderius ateityje, J.Corbyno oponentams kritikuojant dabartinį rinkimų procesą, kuriam neva per daug didelę įtaką daro eiliniai partijos nariai ir rėmėjai.

J. Corbynas ir jo šalininkai atmetė šiuos pasiūlymus kaip bandymą pakirsti jo valdžią. Jie nori, kad leiboristų partijos nariai turėtų daugiau įtakos partijos valdymui, galėtų rinkti šešėlinį kabinetą.

Konfliktas gali užtemdyti kasmetinį partijos suvažiavimą Liverpulyje, šiaurės Vakarų Anglijoje, kuriame bus paskelbtas partijos lyderio rinkimų nugalėtojas ir paaiškės, ar J. Corbyną pakeis parlamento narys velsietis Owenas Smithas.