Žmogaus teisių gynėjai kaltina nuo 2007 m. valdžioje esantį R. Kadyrovą musulmoniškos respublikos valdymu taikant itin griežtus ir net žiaurius metodus ir vadiną jį ištikimu Rusijos prezidento Vladimiro Putino leitenantu.

2011 m. vykusiuose parlamentiniuose rinkimuose apie 99,48 proc. rinkėjų balsų Čečėnijoje teko valdančiajai V. Putino partijai „Vieningoji Rusija“. Kaip rašo „The Washington Post“, iš tiesų būtų sudėtinga nepastebėti, kad V. Putino ir R. Kadyrovo santykiai primena feodalo ir jo vasalo santykius.

Gali būti, kad būtent tokios mintys sukosi R. Kadyrovo galvoje, kai jis rinkimų vakarą surengtoje ceremonijoje pasirodė su viduramžių šarvais, kūgio formos šalmu, ilgu kardu, kuris buvo pritvirtintas prie jo liemens, o rankoje jis laikė ietį.

Šis renginys pavadintas iškilmingu priėmimu Čečėnijos moterų garbei. Paskelbtame vaizdo įraše – R. Kadyrovas, išdidžiai žvanginantis šarvais. Įdomu pastebėti, kad jis buvo vienintelis taip iškilmingai pasipuošęs asmuo.

R. Kadyrovas pagarsėjo ekscentriškais pasisakymais ir elgesiu socialiniuose tinkluose ir ekstravagantiškais pasirodymais, pavyzdžiui, itin viešu meilinimusi Vakarų įžymybėms Stevenui Seagalui ir Elizabeth Hurley. Dar R. Kadyrovas nemažai dėmesio yra sulaukęs dėl žiaurių specialiųjų tarnybų veiksmų, vykdomų gavus jo palaiminimą, kankinimų, grobimų, neteisėtų politinių konkurentų ir disidentų nužudymų.