Buvęs Kremliaus apsaugos darbuotojas, remiantis naujienų agentūros „Interfax“ pranešimais, užtikrintai laimėjo rinkimus ir užsitikrino gubernatoriaus postą.

Sekmadienį Rusijoje buvo renkami ne tik žemieji parlamento rūmai, bet ir gubernatoriai. Kaip ir buvo galima tikėtis, pergalę šventė valdančioji šalies „Vieningosios Rusijos“ partija, tačiau šį kartą rinkėjai buvo itin pasyvūs – aktyvumo būta mažiausio per visą posovietinę istoriją.

Rinkimai į istoriją pateks ne tik dėl to, kad Vladimiro Putino „Vieningoji Rusija“ iškovojo daugiausia vietų parlamente, bet dar ir dėl to, kad partijos kandidatas į gubernatoriaus postą pirmuosiuose rinkimuose savo karjeroje surinko daugiau nei 80 proc. balsų.

Buvęs Rusijos Federacijos Federalinės apsaugos tarnybos, kuri saugo prezidentą ir kitus valstybės pareigūnus, agentas Aleksejus Diuminas laikinu Tulos regiono gubernatoriumi V. Putino buvo paskirtas vasarį.
Vietos rinkimų komisijos pirmininkas Sergejus Kostenka žurnalistams sakė, kad šis kandidatas surinko net 84 proc. rinkėjų balsų.

A. Diuminas 2014 metais per Krymo aneksiją dirbo gynybos viceministru. Remiantis nepriklausoma Rusijos žiniasklaida, būtent tuo metu jis įrodė reikiamą lojalumą šalies valdžiai.

Skelbiama, kad rinkėjų aktyvumas regionuose buvo mažiau nei vienu procentu didesnis nei bendras aktyvumas, nors Kremlius rinkėjų pasyvumą ir atsisako vertinti kaip problemą.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas pirmadienį žurnalistams sakė, kad rinkėjų aktyvumas parlamento rinkimuose buvo „žymiai didesnis“ nei kai kuriuose Europos valstybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (441)