Visi skrydžiai buvo atidėti dėl uždaryto pakilimo tako. Oro uosto darbas atnaujintas 15.55 valandą, informavo Rygos uosto atstovas spaudai Gvido Dzērve.

Liudininkų teigimu, gaisrininkai lėktuvo sustojimo vietą užpylė putomis.

Visi Rygoje leistis turėję orlaiviai buvo nukreipiami į kitus oro uostus. Oro uosto darbuotojai patarė sekti oro uosto tvarkaraštį, kreiptis į oro linijas, taip pat skambinti vietos telefonu 1817.

Apie nukentėjusius per šį incidentą kol kas nepranešama.

„AirBaltic“ duomenimis, lėktuve „Bombardier Q400 NextGen" buvo 63 keleiviai, tarp jų – du vaikai ir vienas kūdikis, taip pat keturi ekipažo nariai. Jie buvo išlaipinti ir pervesti į oro uosto terminalą, rašo delfi.lv.

Remiantis preliminaria informacija, iškart po pakilimo iš Rygos oro uosto, kilo problemų dėl priekinės važiuoklės, todėl ekipažas priėmė sprendimą grįžti atgal ir griežtai laikantis visų saugumo reikalavimų leistis avariniu būdu.

Reisas iš Londono buvo nukreiptas į Kauną, iš čia keleiviai autobusu buvo vežami į Rygą. Reisas iš Kopenhagos nukreiptas į Vilniaus oro uostą.

Taip pat skrydžiai nukreipti į Stokholmo, Frankfurto, Helsinkio ir Maskvos oro uostus.

Orlaivis buvo tupdomas praktiškai be priekinės važiuoklės

Oro linijų bendrovės „airBaltic“ atstovų teigimu, po pakilimo iš Rygos oro uosto lėktuvo „Bombardier Q400 NextGen" ekipažas konstatavo priekinės važiuoklės gedimą, dėl to buvo nutarta grįžti atgal ir leistis avariniu būdu.

Išvadas galima bus daryti po atliktos techninės ekspertizės.

Tarp lėktuvo keleivių buvo ir orlaivio „Boeing“ pilotas, kuris teikė visą įmanomą pagalbą keleiviams. Per incidentą niekas nenukentėjo.

Oro linijų atstovai per surengtą spaudos konferenciją pranešė, kad techninis patikrinimas bus atliktas visiems „airBaltic“ turimiems „Bombardier Q400 NextGen“ orlaiviams. Tai pirmasis atvejis, kai šiems lėktuvams nustatytos problemos dėl priekinės važiuoklės.

Lėktuvą pilotavęs kapitonas turi 4000 valandų skrydžių stažą, be to, pusė – būtent šio modelio lėktuvais, antrojo piloto stažas – 10 000 valandų.

Lietuvos URM: Lietuvos piliečiai nenukentėjo

Latvijos oro linijų „airBaltic“ lėktuve, kuris leidosi avariniu būdu, skrido keli Lietuvos piliečiai, pranešė Užsienio reikalų ministerija. Pasak pranešimo, ministerija susisiekė su Rygos oro uosto ir aviakompanijos „airBaltic“ atstovais, kurie patvirtino, kad nukentėjusiųjų šio incidento metu nėra.