A. Lukašenka papasakojo, kad jam nemalonus triukšmas, kilęs Rusijos žiniasklaidoje dėl jo jauniausio sūnaus, kaip ir tai, kad berniukas vadinamas „sosto paveldėtoju“.

„Klausyk, juk tai idiotizmas… Pas mus ne anksčiau kaip 35 metų gali tapti prezidentu. Tai ką, aš dar dvidešimt metų turiu būti prezidentu?! Aš juk negyvensiu taip ilgai, kol Kolia taps prezidentu...“ – sakė jis.

Baltarusijos prezidentas pareiškė nenorįs, kad Nikolajus po jo perimtų prezidento postą. Beje, jis nenori, kad prezidentu taptų ir vyresnysis sūnus Viktoras.

„Pas mus šeimoje to nėra, suprantate, mes ne valdome, jų tėvas ne valdo, jis tarnauja. Ir tai didelis skirtumas. Vienas dalykas – valdyti, o kitas – tarnauti. Tarnauti sunku, ir jie mato tą naštą, kurią man tenka vilkti. Ir jie mato visus to trūkumus. Ir mano mažylis, jauniausias, tai juk supranta visi. Aš klausiu: „Kolia, kuo užsiimsi užaugęs?“ „Tik ne tavo darbu““, – atviravo A. Lukašenka.

Baltarusijos prezidentas pasakojo, kad Nikolajus dabar turi kitų pomėgių. Berniukas žaidžia ledo ritulį už Minsko rinktinę, su bendraklasiais ėmėsi globoti seneliams skirtus internatinius namus.

„Taip. Jis juos globoja, tačiau pritraukė čia savo klasę, o paskui ir mokyklą. Neapsakomai džiaugiausi dėl to. Jis jiems ten iš daržo rudenį veža bulves, štai iš to daržo, kur mes buvome. Arbūzus pradėjo auginti, jis ten veža juos tonomis“, – didžiavosi Baltarusijos lyderis.

Labdara užsiima ir du vyresnieji prezidento sūnūs.

„Vyriausias sūnus turi savo vaikų namus, kur jis nuolat važinėja, padeda jiems. Vidurinysis taip pat turi savo vaikų namus, jie su šeimomis važiuoja. Na, o ką, jie gi didelių problemų gyvenime neturi, o turi žinoti, kaip gyvena žmonės šalyje, o patiems silpniausiems – padėti. Tai jau mano, aš turiu juos to mokyti“.

Prezidentą stebina kalbos, kad jauniausio sūnaus pastaruoju metu nėra šalia jo.

„Juk jis jau 172 centimetrų jau… Ir aš už rankos jo vedžioti jau negaliu, tai jau kitas žmogus. Štai jo nėra šalia, ten kažkas su juo nutiko… Nieko nenutiko, jis mokykloje“.

Priminsime, kad interviu buvo įrašytas rugsėjo 6 dieną televizijos filmui, skirtam NVS 25-mečiui, ir televizijos programai „Valdžios formulė“.