Atstovas atsisakė pateikti daugiau detalių ir paaiškino, kad tai yra konfidenciali žvalgybos informacija. Vis dėlto jis nurodė, kad Pietų Korėjos ginkluotosiose pajėgose tebegalioja aukščiausio lygio karinė parengtis ir kad Seulas pasiruošęs atsakyti į Pchenjano „tolesnius branduolinius bandymus, balistinių raketų paleidimus arba antžeminių (pajėgų) provokacijas“.

Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ anksčiau pirmadienį citavo vieną neįvardytą vyriausybės pareigūną, sakiusį, kad Pchenjanas yra pasiruošęs susprogdinti dar vieną branduolinį užtaisą anksčiau nenaudotame 3-ajame tunelyje šalies šiaurės rytuose esančiame poligone.

Pirmąjį branduolinį bandymą Šiaurės Korėja įvykdė 2006-ųjų spalį Pungjė-ri 1-ajame tunelyje. Vėlesni keturi sprogdinimai buvo įvykdyti 2-ajame tunelyje, nurodė Seulo gynybos ministerija.

Po penktadienį įvykdyto "sėkmingo" bandymo Šiaurės pažadėjo imtis „tolesnių priemonių“ ir padidinti savo branduolinio arsenalo „kokybę bei kiekybę“.

Manoma, kad penktadienį įvykdyto sprogdinimo galia buvo 10 kilotonų - beveik dvigubai didesnė negu aštuoniais mėnesiais anksčiau Pchenjano įvykdyto bandymo.

Šiaurės Korėja taip pat pasigyrė, kad šįkart buvo detonuota branduolinė kovinė galvutė, kurią galima sumontuoti ant balistinės raketos.

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba penktadienį nutarė pradėti rengti naujas sankcijas Šiaurės Korėjai, nors penki ankstesni tarptautinių sankcijų paketai, paskelbti po pirmojo bandymo, nesugebėjo išsklaidyti Pchenjano branduolinio ginklavimosi ambicijų.

Už politiką Šiaurės Korėjos atžvilgiu atsakingas JAV Valstybės departamento specialusis atstovas Sung Kimas per vizitą Japonijoje sekmadienį sakė, kad Vašingtonas ir Tokijas glaudžiai bendradarbiaus, siekdami „parengti griežčiausias įmanomas priemones prieš Šiaurės Korėjos vėliausią veiksmą“.

Jis taip pat užsiminė, kad Jungtinės Valstijos gali paskelbti atskiras sankcijas izoliuotai nuskurdusiai valstybei.

Pasiuntinys vėliau pirmadienį atvyks į Seulą ir antradienio rytą dalyvaus derybose su atitinkamas pareigas einančiu Pietų Korėjos pareigūnu Kim Hong-kyunu.