Maskvos diplomatijos vadovas trumpam pasirodė vieno Ženevos viešbučio pokylių salėje, kurioje planuota surengti derybų baigiamąją spaudos konferenciją, bet neatsistojo prie paruoštos tribūnos.

S. Lavrovas tik trumpai pasikalbėjo su žurnalistais ir sakė jiems anglų kalba: „Manau, jiems (amerikiečiams) svarbu susiderinti su Vašingtonu. Štai kodėl atsiprašau už vėlavimą. Negalime nieko pakeisti.“

„Manau, labai greitai viskas bus paskelbta. Tikiuosi, kad prieš Vašingtonui nueinant miegoti sulauksime kokių nors žinių. Raginu jus būti kantrius. Taip pat save“, – pridūrė jis.

Vėliau S. Lavrovas grįžo kartu su savo padėjėjais ir apdalijo laukiančius žurnalistus dėžutėse sudėtomis picomis, taip pat atnešė degtinės butelių prikrautą krepšį. Buvo akivaizdu, kad taip mėginama paguosti pavargusius reporterius.

„Pica – nuo JAV delegacijos, o mes atvežėm degtinės“, – pareiškė S. Lavrovas, kai jo padėjėjai dalijo gėrybes.

Vėliau įvykusioje spaudos konferencijoje buvo paskelbta, kad Rusija ir JAV susitarė, jog pilietinio karo krečiamoje Sirijoje nuo pirmadienio bus paskelbtos naujos paliaubos, o jeigu jos išsilaikys savaitę, abiejų šalių aviacija pradės rengti bendrus smūgius prieš Sirijoje veikiančias džihadistų grupuotes.