Kaip pranešė antradienį Prahos laikraštis „Pravo“, Šveicarijos oro erdvėje prie pat delegacijos lėktuvo skraidė du naikintuvai „F/A-18 Hornet“.

„Šveicarijos lakūnai treniravosi veikti susidarius situacijai, kai nacionalinėje oro erdvėje esantis lėktuvas būna įtartinai aktyvus, atsisako užmegzti ryšį, – pažymi leidinys. – Naikintuvai skraidė prie pat specialaus Čekijos orlaivio, kuriame buvo politikai“.

„Dėl nesuprantamų priežasčių atitinkamą sutikimą (rengti tokias pratybas) davė Čekijos armija. Su visa pagarba jose dalyvavusių lakūnų profesionalumui negalima buvo atmesti nelaimingo atsitikimo galimybės“, – rašo laikraštis.

Pasak „Pravo“, Šveicarijos karinės oro pajėgos negali treniruotis su savo šalies keleiviniais lėktuvais, „net jei ten yra tik vienas lakūnas“.

„Jos negali imituoti keleivinio lėktuvo atakos. Todėl panaudojo orlaivį, kuriame buvo daug žmonių ir, negana to, vienas iš užsienio valstybės vadovų. Dėl kokio nors netikslumo galėjo įvykti skaudi katastrofa“, – pažymi Čekijos leidinys.