„Tik įsivaizduokite, kas būtų, jei branduolinių ginklų paleidimo kodai būtų patikėti šitam vyrukui, pasakojančiam, kaip jis naudotų branduolinius ginklus“, – J. Bidenas sakė 250 žmonių grupei profsąjungos „United Auto Workers“ būstinėje šalia Jongstauno Ohajo valstijoje.

Tai jau antras kartas per pastarąsias savaites, kai J. Bidenas agitavo už demokratų kandidatę Hillary Cinton. Rugpjūčio viduryje jie kartu pasirodė Pensilvanijos valstijos Skrantono mieste.

J. Bidenas, kaip ir tikėtasi, buvo šiltai sutiktas profsąjungos būstinėje, kur jis kalbėjo apie profsąjungų svarbą vidurinei klasei. Jo ketvirtadienio pasirodymas per šį susitikimą vadinamajame Mahoningo slėnio regione yra itin svarbus, nes pagal balsavimo Ohajuje rezultatus tradiciškai galima prognozuoti prezidento rinkimų baigtį.

Be to, ši valstija yra tapusi svarbia D.Trumpo tvirtove: per pirminius rinkimus jis visose rytinėse apygardose surinko daugiau balsų negu populiarusis respublikonas Ohajo gubernatorius Johnas Kasichas.

Kalbėdamas apie vidurinės klasės patiriamas problemas, J. Bidenas sakė, kad H. Clinton „jas supranta“.

„Ji niekuomet nepasiduoda, – sakė J. Bidenas. – Ji niekuomet nepalūžta.“

Tuo tarpu D. Trumpas, anot viceprezidento, „gimė turtingoje šeimoje ir nuolat šneka nesąmones“.

J. Bidenas, atrodė, mėgavosi puldamas respublikonų kandidatą. Jis sakė, kad neseniai buvo susitikęs su Lietuvos, Latvijos ir Estijos prezidentais ir patikino juos, jog D.Trumpas neatstovauja visai Amerikai. J. Bidenas įsitikinęs, kad Baltijos šalys yra „mirtinai įbaugintos“ dėl perspektyvos, kad JAV prezidentu gali būti išrinktas D. Trumpas ir nuogąstauja, ar JAV laikysis įsipareigojimų apsaugoti NATO nares, jei įsiveržtų Rusija.

Liepą D. Trumpas pareiškė, kad JAV gali nustoti laikytis savo įsipareigojimų NATO, o užpuolimo atveju neginti Aljanso narių.

J. Bidenas sakė: „D. Trumpas nėra blogas žmogus, tačiau jis yra blogai informuotas apie tarptautinę padėtį.“