„Brangūs tėvynainiai! Su dideliu sunkumu širdyje pranešame, kad praėjusią parą mūsų prezidento sveikatos būklė smarkiai pablogėjo. Gydytojų nuomone, ji šiuo metu yra kritinė“, – rašoma naujame vyriausybės pranešime.

Pirmą oficialų pranešimą apie valstybės vadovo ligą Uzbekistano vyriausybė paskelbė rugpjūčio 28 dieną. Jame buvo rašoma, kad I.Karimovas gydomas ligoninėje.

78 metų veteranas lyderis, kuris, pasak jo artimųjų, gydomas intensyviosios slaugos palatoje, po Sovietų Sąjungos žlugimo sugebėjo apsaugoti šią strateginę reikšmę turinčią centrinės Azijos valstybę nuo visiškos izoliacijos, pasitelkęs Rusijos, Kinijos ir Vakarų kiršinimo taktiką.

I. Karimovas, apie kurio sveikatos būklę jau seniai sklando prieštaringi gandai, neturi aiškaus politinio įpėdinio. Šalyje niekada nėra buvę rinkimų, kuriuos tarptautiniai stebėtojai būtų pripažinę laisvais ir sąžiningais.

I. Karimovas 1991 metais laimėjo pirmuosius rinkimus Uzbekistane po Sovietų Sąjungos subyrėjimo, o pernai gegužę buvo perrinktas penktai kadencijai, surinkęs daugiau kaip 90 proc. balsų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)