Taip jis komentavo sprendimą neįsileisti į Lenkiją maždaug du šimtus čečėnų, mėginusių patekti į ją iš Bresto Baltarusijoje per išorinę Europos Sąjungos sieną.

„Esmė yra ta, kad būtina užtikrinti Europos saugumą“, – sakė jis per Lenkijos televiziją TVN24.

„Kol esu vidaus reikalų ministras, kol valdo partija „Teisė ir teisingumas“, mes neišstatysime Lenkijos terorizmo grėsmei“, – pabrėžė jis, tačiau nepaaiškino, kodėl susiejo čečėnus su terorizmu.

Čečėnų separatistai savo žemėje taikė partizaninio karo taktiką kovoje už nepriklausomybę nuo Rusijos. Du broliai čečėnai susprogdino bombas JAV per Bostono maratoną 2013 metais, Turkijos vyriausybė taip pat minėjo, kad mažiausiai vienas čečėnas dalyvavo išpuolyje Atatiurko oro uoste, kur žuvo 44 žmonės.

Lenkija atmeta ES planą dėl šimtų tūkstančių migrantų iš Sirijos, Artimųjų Rytų ir Afrikos priėmimo. Varšuva reikalauja griežčiau kontroliuoti išorinę ES sieną ir glaudžiau bendradarbiauti teikiant humanitarinę pagalbą pabėgėliams stovyklose, įrengtose arčiau jų tėvynių.

Pasak televizijos „Belsat“, grupė čečėnų pirmadienį vakare Breste įsirengė stovyklą, protestuodami prieš draudimą vykti į Lenkiją ir reikalaudami susitikimo su lenkų pareigūnais.

Lenkijos pasienio tarnybos atstovas Dariuszas Sienickis naujienų agentūrai „The Associated Press“ trečiadienį sakė, kad ši čečėnų grupė sugrįžo nuo sienos į Baltarusiją.