„Mano tėvas buvo paguldytas į ligoninę po šeštadienį ryte įvykusio kraujo išsiliejimo į smegenis ir dabar yra gydomas intensyviosios slaugos palatoje“, – „Instagram“ parašė Lola Karimova-Tiliajeva, kuri yra Uzbekistano ambasadorė UNESCO ir kuri pridūrė, kad jos tėvo būklė vadinama „stabilia“.

Uzbekistano ministrų kabinetas sekmadienį pranešė, kad ilgametis šalies lyderis buvo „paguldytas į ligoninę“, tačiau jokių detalių apie I. Karimovo būklę nepateikė.

Dėl autoritariško I. Karimovo prastos sveikatos jau seniai sklido gandai, bet juos labai sunku patikrinti, nes informacija šioje 30 mln. gyventojų turinčioje centrinės Azijos valstybėje yra labai griežtai kontroliuojama.

Uzbekistaną jis valdė dar prieš 1991 metus, kai šalis paskelbė nepriklausomybę nuo Maskvos.

I. Karimovas neturi akivaizdaus politinio įpėdinio, o šalyje niekada nėra buvę rinkimų, kuriuos tarptautiniai stebėtojai būtų pripažinę laisvais ir teisingais.

Prieš 2015 metais kovo mėnesį įvykusius prezidento rinkimus regioninės ir rusiškos naujienų svetainės buvo pranešusios, kad I. Karimovą ištiko koma, bet vėliau prieš balsavimą jis pasirodė viešumoje.