Sukilėliai, siejami su Kurdistano darbininkų partija (PKK) prisiėmė atsakomybę už šią ataką. Tai paskutinis išpuolis virtinėje panašių atakų, grupuotės surengtų prieš policijos ar kariuomenės transportą ar infrastruktūrą.

Turkijos ministras pirmininkas Binalis Jildirimas (Binali Yildirim) žadėjo sunaikinti teroristus.

Turkijos prezidentas Redžepas Tajipas Erdoganas (Recep Tayyip Erdogan sakė: „Šis išpuolis, užklupęs Turkiją kaip tik tuo metu, kai šalis intensyviai kovoja su teroristų organizacijomis tiek šalies viduje, tiek už jos ribų, tik dar labiau padidina mūsų, kaip šalies ir kaip tautos, apsisprendimą“.

Padažnėjusios PKK atakos gali paskatinti Turkiją imtis griežtesnių veiksmų prieš Sirijos kurdus. Ketvirtadienį, Turkijos valstybinė Anatolijos naujienų agentūra pranešė, kad Turkijos artilerija apšaudė Sirijos kurdų kovotojus, kurie, nepaisydami Turkijos įspėjimų atsitraukti, judėjo į šiaurę link Džarabluso miesto.

PKK karinio sparno interneto svetainėje išplatintame pranešime teigiama, kad išpuolis Džizrėje buvo kerštas už įkalinto PKK lyderio Abdullah Ocalan izoliavimą šalia Stambulo esančioje saloje. Sukilėlių lyderį uždrausta lankyti 2015 metų balandį, pašlijus taikos procesui tarp PKK ir vyriausybės.