Burkinių draudimas galioja net keliuose Prancūzijos miestuose. Šis maudymuisi skirtas musulmoniškas drabužis dengia kūną ir galvą. Draudimo iniciatoriai teigia, kad tokių priemonių imtis skatina pastarieji Prancūziją sudrebinę teroristiniai išpuoliai.

Nuotraukose matoma, kaip antradienį Nicoje mažiausiai keturi policijos pareigūnai apsupa paplūdimyje prigulusią moterį. Incidentas įvyko visai šalia Anglų bulvaro, kur Bastilijos dieną buvo įvykdytas šiurpus teroristinis išpuolis.

Policijos pareigūnams paprašius, moteris nusivelka mėlyną palaidinę ilgomis rankovėmis, tačiau vienas pareigūnas vis tiek kažką rašo.

Visai neseniai viena dviejų vaikų mama, kuri ilsėjosi Kanuose, viešai pasiskundė paplūdimyje gavusi baudą, nes mūvėjo tampres, vilkėjo tuniką bei buvo su galvos apdangalu.

Jos gautame baudos kvite, kurį matė Prancūzijos naujienų agentūros AFP žurnalistai, teigiama, kad bauda jai buvo skirta už tai, kad ji „vilkėjo ne pasaulietiškais ir normų neatitinkančiais drabužiais“.

„Sėdėjau paplūdimyje kartu su šeima. Galvą buvau prisidengusi klasikine musulmoniška skraiste. Net neketinau maudytis“, – teigia pasipiktinusi 34 metų moteris, prisistačiusi kaip Siam.

Incidento faktą patvirtino ir viską savo akimis mačiusi Mathilde Cousin. „Liūdniausia, kad žmonės pradėjo šaukti „Dink namo“. Atsirado ir tokių, kurie policijos pareigūnų veiksmus sutiko aplodismentais. Jos dukra pravirko“, – pasakoja moteris.

Praeitą savaitę Nica tapo dar vienu Prancūzijos kurortu, uždraudusiu burkinius. Oficialiame draudime panaudota formuluotė, panaši į kituose miestuose taikomą. Tai reiškia, kad Nicoje draudžiami drabužiai, kurie „atvirai deklaruoja tikėjimą“. Esą tai nederama tuo metu, kai Prancūzija ir maldos vietos tampa teroristų taikiniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (608)