Tiek daug pabėgėlių 2015-ųjų pavasarį susikūrusioje stovykloje prie Lamanšo sąsiaurio dar nėra buvę. Per paskutinį oficialų surašymą birželį čia buvo suskaičiuota 4 500 pabėgėlių.

Humanitarinės organizacijos jau prieš savaitę pranešė apie smarkiai išaugusį pabėgėlių skaičių. Jie spėja, kad „džiunglėse“ apsistoję per 9 100 pabėgėlių.

Iš šios stovyklos pabėgėliai mėgina patekti į „Eurostar“ traukinius ir keltus, kurie juos iš Prancūzijos nugabentų į Didžiąją Britaniją.

ES šiais metais planuoja rekordinę sumą humanitarinei pagalbai

Europos Sąjunga (ES) šiais metais humanitarinei pagalbai ketina skirti rekordinę pinigų sumą. Biudžete tam numatyta 1,1 mlrd. eurų, 445 mln. jų atiteks Sirijos krizės aukoms, penktadienį pranešė Europos Komisija, kuria remiasi agentūra dpa.

2015-aisiais ES biudžete humanitarinei pagalbai buvo suplanuota 920 mln. eurų.

„Tragiški vaikų iš Alepo vaizdai liūdnai parodo tikrą milijonų humanitarinės krizės ištiktų žmonių visame pasaulyje kančią“, – pareiškė ES užsienio politikos įgaliotinė Federica Mogherini bei ES komisaras Christos Stylianides. Esą palaikomas glaudus kontaktas su Jungtinių Tautų (JT) įgaliotiniu Sirijoje Staffanu de Mistura, kad būtų sudarytos sąlygos humanitarinei pagalbai bei konflikto sureguliavimui politinėmis priemonėmis.

Ketvirtadienį ES pareikalavo skubių paliaubų Šiaurės Sirijos Alepo miestui, kur apsupta iki 300 000 žmonių.