Nuotraukoje matomas pastebimai priblokštas penkerių metų berniukas, sėdintis greitosios pagalbos automobilyje. Jo drabužius ir kūną dengia dulkių sluoksnis, o sukruvintame veide atsispindi siaubas, patirtas karo smarkiai nuniokotame Alepe.

Vienas Alepo gydytojas ketvirtadienį nurodė, kad šis vaikas yra penkiametis Omranas Daqneeshas. Medikas Osama Abu al Ezzas patvirtino, kad berniukas buvo atvežtas į ligoninę M10 trečiadienio vakarą, po aviacijos smūgio sukilėlių kontroliuojamame Katerdžio rajone.

Vaikui buvo sužeista galva, bet smegenys nenukentėjo. Vėliau jis buvo išrašytas iš gydymo įstaigos.

Rusijos gynybos ministerija penktadienį pranešime teigė, kad niekuomet nesitaiko į apgyvendintas teritorijas ir kad patys sukilėliai atakuoja miestus, norėdami neleisti pristatyti ten humanitarinės pagalbos.

Ministerija taip pat sakė, kad reportaže apie išgelbėtą berniuką buvo matyti nesugadinti kaimyninio namo langai, o tai reiškia, kad berniuko namas tapo ne oro atakos, o minos, kokias naudoja sukilėliai, taikiniu.

Omranas buvo išgelbėtas kartu su trimis kitais jo šeimos vaikais - vienerių, šešerių ir 11 metų. Jo tėvas ir motina taip pat buvo ištraukti gyvi iš apgriauto daugiabučio. Nei vienas iš jų nebuvo sunkiai sužeistas, bet jų namas sugriuvo netrukus po to, kai buvo išgelbėta ši šeima.

Trečiadienio vakarą Alepo žiniasklaidos centro paskelbtame vaizdo įraše vienas vyras matomas ištraukiantis berniuką iš tamsos gaubiamų griuvėsių ir nešantis jį į greitosios pagalbos automobilį. Vaikas buvo išplėtęs akis ir atrodė nesiorientuojantis aplinkoje.

Kai buvo paskelbta oranžinėje kėdutėje sėdinčio Omrano nuotrauka, pasaulyje kilusi pasipiktinimo banga atrodė panaši į atsaką, išprovokuotą praeitais metais nuskendusio berniuko iš Sirijos Aylano Kurdi nuotraukos.

Nuotrauka, kurioje žuvęs pabėgėlių iš Sirijos vaikas matomas gulintis veidu žemyn bangų skalaujamame Turkijos paplūdimyje, tapo šiurpių Sirijos pilietinio karo aukų simboliu.