Kaip Ukrainos televizijos kanalui „Channel 5“ pranešė Pavlo Klimkinas, Maskva nutraukė dialogą su Kijevu.

„Įsivaizduokite, kad šiandien arba artimiausiomis dienomis čia atvyktų Rusijos ambasadorius, – aiškino P. Klimkinas trečiadienį, rugpjūčio 17 d., vakare. – Argi jis galėtų ką nors nuveikti dabartinėmis sąlygomis? O jei tiesiog užpildytų tuščią vietą ambasadoje, tai koks gi jis ambasadorius? Todėl ir sakau, kad problema nėra susijusi su konkretaus kandidato pasirinkimu ar kitomis aplinkybėmis. Ambasadorius turi būti skiriamas siekiant pozityvių tikslų. Šiuo metu apie jokius pozityvius aspektus šnekėti neįmanoma.“

P. Klimkinas pridūrė, kad Ukraina gali pradėti svarstyti bevizio režimo su Rusija nutraukimą, bet toks veiksmas negali būti simbolinis.

Jis pastebėjo, kad esminis šalių dialogas gali vykti tik ministerijų lygiu, o tai šiuo metu įmanoma tik vadinamuoju Normandijos ketverto formatu – dalyvaujant ir Vokietijai bei Prancūzijai.

„Per Normandijos ketverto susitikimus tenka susitikti su [Rusijos užsienio reikalų ministru] Sergejumi Lavrovu. Per šiuos susitikimus, dalyvaujant [Vokietijos užsienio reikalų ministrui] Frankui Walteriui Steinmeieriui bei [Prancūzijos užsienio reikalų ministrui] Jeanui Marcui Heraultui, ir vyksta bendravimas. Tiesą sakant, tai ir yra kone vienintelis dviejų šalių bendravimo formatas. Daugiau jokių pastovių santykių vyriausybės nepalaiko“, – sako P. Klimkinas.