CIT pranešė, kad O. Archirejevas ir M. Soročenka buvo palaidoti netoli Maskvos esančio Solnečnogorsko kapinėse metų laikotarpyje. Informaciją apie karininkų žūtį per Rusijos vykdomą kampaniją Sirijoje CIT patvirtino karininkų artimieji ir kartu tarnavę kariškiai, informuoja „Dožd“.

Pasak CIT, kapitonas M. Soročenka žuvo 2015 metų lapkričio 19 dieną. Jo mirties aplinkybės grupei nėra žinomos. Tyrėjai nustatė, kad jis priklausė Rusijos Specialiųjų operacijų pajėgoms pagal padalinio ševroną, kuris yra ant kapitono antkapio.

CIT duomenimis, O. Archirejevas žuvo 2016 metų birželio 9 dieną. Šaltinis, artimas Rusijos ginkluotųjų pajėgų padalinio vadovybei, pasakojo, kad O. Archirejevas buvo komandiruotas į Siriją tarnauti kulkosvaidininku. Per operaciją jis aptiko miną. Karininkas uždengė sprogimo šaltinį ir taip išgelbėjo likusius būrio karius. Pasak CIT, O. Archirejevas neteko abiejų kojų ir rankų, nuo patirtų traumų po dviejų dienų mirė. Tyrėjų grupė taip pat remiasi kapitono pažįstamais, kurie pasakojo, kad O. Archirejevas nukentėjo sprogus minai per operaciją Sirijoje.

O. Archirejevo giminės pasakojo, kad kapitonas tarnavo Specialiųjų operacijų pajėgų padalinyje. 2010 metais jis su pagyrimu baigė Riazanės aukštąją oro desantininkų mokyklą. Kartu su juo tarnavę kariai po jo mirties savo puslapiuose socialiniuose tinkluose paskelbė apie aukų rinkimą žuvusiojo našlei, rašo CIT.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (631)