Prokuratūros atstovas „Le Tribune de Genčve“ laikraščiui patvirtino informaciją, kad 29 metų dvigubą pilietybę (Šveicarijos ir Tuniso) turintis vyras sulaikytas, kai grįžo iš Turkijos rugpjūčio 9 dieną.

Remiantis laikraščio pranešimais, policija įtarė, kad vyras buvo radikalizuotas.

Prokuratūra sausį pradėjo prieš jį ir 21-erių metų jo draugą tyrimą. Abu draugai įtariami rėmę ir palaikę nusikalstamas organizacijas. Įtariama, kad vyrai pažeidė Šveicarijos įstatymą, kuris draudžia teroristines grupuotes „Al Qaeda“ ir „Islamo valstybė“ (IS).

Vokietijoje suimtas vyras

Vokietijos policija trečiadienį suėmė 27 metų vyrą, kuris įtariamas planavęs surengti sprogdinimą, pranešė vietos pareigūnai.

„Esama įtarimų, kad buvo ruošiamas sprogdinimas“, – sakė Brandenburgo žemės vyriausybės atstovė.

Tyrėjai atlieka kratą įtariamojo bute, nurodė ji ir pridūrė, kad, liudininkų teigimu, įtariamasis buvo „priėmęs islamą“.

Vokietijoje liepą buvo įvykdyti du išpuoliai – traukinyje netoli Viurcburgo ir Ansbache, už kuriuos atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“.

Viurcburge peiliu ir kirviu ginkluotas 17-metis prieglobsčio prašytojas užpuolė keleivius regioniniame traukinyje ir sužeidė penkis žmones. Dar 15 žmonių buvo sužeisti Ansbache, kur neįleistas į muzikos festivalį susisprogdino prieglobsčio Vokietijoje prašęs siras.