Gerai ginkluoti Rusijos specialiųjų pajėgų kariai trečiadienį per operaciją prieš kovotojus iš Šiaurės Kaukazo surengė reidą viename Sankt Peterburgo daugiabutyje.

Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) pranešime, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūros, sakoma, kad reidas buvo surengtas vykdant operaciją, per kurią buvo siekiama sulaikyti „ieškomus asmenis, kaltinamus dalyvavus neteisėtų ginkluotų formuočių Šiaurės Kaukaze veikloje“.

„Nusikaltėliai buvo likviduoti paleidus atsakomąją ugnį, kai jie pabandė priešintis“, – nurodė FSB ir pridūrė, kad dar trys tariamieji buvo suimti.

Televizijos parodytame reportaže buvo matyti, kaip gerai ginkluoti vyrai su balaklavomis apsupa daugiaaukštį pastatą šio istoriniais paminklais garsėjančio Rusijos šiaurės vakarų miesto priemiestyje.

„Girdėjau keletą sprogimų, o tada – virtinę šūvių“, – televizijai „Rossija 24“ pasakojo vyriškis, gyvenantis šalia esančiame daugiabutyje.

Rusijos Šiaurės Kaukaze rusų pajėgos dažnai vykdo operacijas prieš įtariamus islamistų kovotojus, tačiau Maskvoje ir Sankt Peterburge pastaraisiais metais jų būta nedaug.

Operacija vykdyta Lenino prospekte esančiame 92-u numeriu pažymėtame daugiabutyje.

Pasak FSB, ieškomi asmenys anksčiau buvo kaltinami prisidėję prie neteisėtų ginkluotųjų grupuočių formavimo šiauriniame Kaukazo regione.

Kaip skelbia fontanka.ru, namą apsupo specialusis greitojo reagavimo būrys (SOBR). Įvykio vietoje buvęs korespondentas pasakojo, kad į pastatą buvo įnešta daug baltų maišų. Iš pastato išleidžiami žmonės ir atgal neįleidžiami.

Įvykio liudininkai teigė girdėję du garsius sprogimus, po kurių ėmę drebėti pastato langų stiklai ir sienos. Taip pat buvo girdimi šūviai, praneša interfax.ru.

Informacija apie žuvusiuosius kol kas neskelbiama. Socialiniuose tinkluose plinta nuotrauka, kurioje matyti, kaip vienas federalinės saugumo tarnybos pareigūnas išnešamas ant neštuvų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (306)