F. Castro dalyvavo jo jubiliejui skirtoje šventinėje laidoje valstybinėje televizijoje, tačiau jos metu nekalbėjo.

F. Castro atsistatydino iš Kubos prezidento posto prieš 10 metų susirgęs sunkia virškinamojo trakto liga.

Šeštadienį buvęs Kubos vadovas dalyvavo renginyje Havanos Karlo Markso teatre. Jis sėdėjo specialiai pritaikytame neįgaliojo vežimėlyje ir stebėjo muzikinį vaikų teatro pasirodymą bei vaizdo medžiagą apie valdžioje praleistus metus. Renginyje dalyvavo jo brolis prezidentas Raulis Kastro (Raul Castro), Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro, aukščiausio rango Kubos kariuomenės atstovai ir valstybės pareigūnai.

Savo laiške F. Castro sukritikavo B. Obamą. Jį papiktino JAV prezidento kovo mėnesį įvykęs vizitas į Kubą, kurio metu B. Obama ragino šalies gyventojus žvelgti į ateitį. F. Castro taip pat sukritikavo JAV prezidentą už tai, kad jis neatsiprašė Japonų tautos per vizitą Hirosimoje.

Šis F. Castro jubiliejus, palyginus su 80-uoju, buvo pažymėtas gana kukliai. Pastarąjį kartą buvęs Kubos vadovas viešumoje pasirodė komunistų partijos suvažiavimo metu balandžio mėnesį ir Kubai normalizuojant santykius su JAV kvietė šalies žmones laikytis socialistinių idealų.

Kubai prireikė užmegzti artimesnius santykius su JAV nes geriausią partnerę Venesuelą ištiko ekonominė krizė, dėl ko pastaroji sumažino subsidijuojamos naftos tiekimą, nuo kurios Kuba priklausė daugiau nei dešimtmetį. Atšilus JAV ir Kubos santykiams dešimtys tūkstančių kubiečių emigruoja į JAV.