Rusija teigia savaitės pradžioje užkirtusi kelią Ukrainos karių išpuoliams Kryme.

Papildomų „antiteroristinių" priemonių tikslas yra garantuoti „piliečių ir svarbios infrastruktūros saugumą" Kryme, pareiškė Kremlius.

V. Putinas prieš tai apkaltino Ukrainą „teroru". Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FST) informavo, kad suimant „teroristus" ir per susirėmimus su „sabotuojančiomis teroristinėmis grupuotėmis" Kryme žuvo vienas jos agentų bei vienas rusų karys. Kijevas kaltinimus atmeta ir vadina juos dingstimi Maskvai tęsti savo karinius veiksmus.

Maskva Ukrainos Krymo pusiasalį po ginčytino referendumo aneksavo 2014 metų pavasarį. Po aneksijos padėtis jame daugmaž buvo taiki. Tuo tarpu Rytų Ukrainoje vyriausybinių pajėgų kariai toliau kaunasi su prorusiškais separatistais. Konfliktas jau pareikalavo apie 9 500 gyvybių.

P. Porošenka nurodė stiprinti karinę parengtį

P. Porošenka nurodė visoms jėgos struktūroms netoli Chersono srities ir Krymo sienos sustiprinti karinę parengtį. Apie tai jis pranešė „Twitter“.

„Surengiau pasitarimą su jėgos struktūrų ir Užsienio reikalų ministerijos vadovybe. Nurodžiau visiems jos padaliniams administracinės sienos su Krymo autonomine respublika rajone ir palei visą konfrontacijos liniją Donbase sustiprinti karinį pasirengimą“, – parašė P. Porošenka.

JT Saugumo Taryba rengia posėdį

Ukrainos ambasadorius Jungtinėse Tautose (JT), Volodymyras Jelčenka, pranešė, kad JT Saugumo Taryba surengė skubų uždarą posėdį dėl Krymo, skelbia UNIAN.

„Jau prasidėjo!“ – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Ukrainos diplomatas.

NATO išplatintame pranešime teigia, kad stebi su susirūpinimų tarp Rusijos ir Ukrainos kaistančią situaciją.