Kol kas neaišku, ką iš tikrųjų turėjo omenyje D.Trumpas, bet įstatymų leidėjai, buvę nacionalinio saugumo pareigūnai ir kiti kritikai reiškė susirūpinimą, jog kandidatas galbūt užsiminęs, kad H.Clinton arba jos parinkti Aukščiausiojo Teismo atstovai galėtų būti nušauti.

„Iš esmės Hillary nori panaikinti 2-ąją pataisą“, – D.Trumpas pareiškė per rinkimų kampanijos renginį Vilmingtono mieste Šiaurės Karolinoje, turėdamas omenyje JAV konstitucijos pataisą, įtvirtinančią piliečių teisę turėti šaunamųjų ginklų.

„Jeigu ji galės pasirinkti (Aukščiausiojo Teismo) teisėjus, nieko negalėsit padaryti, vyručiai“, – aiškino jis.

„Nors 2-osios pataisos žmonės (šalininkai) – galbūt galės (kažką padaryti), nežinau“, – pridūrė milijardierius verslo magnatas.

Kai kurių nuomone, šis D.Trumpo pareiškimas yra labiausiai sukrečiantis ir įžeidžiamas iš visų, jo išsakytų per JAV prezidento rinkimų kampaniją.

D.Trumpo štabas iškart ėmėsi raminti aistras ir pareiškė, kad 70-metis Manhatano milijardierius tenorėjo pasakyti, kad šaunamųjų ginklų entuziastai Amerikoje yra svari jėga per rinkimus.

„2-osios pataisos žmonės pasižymi nuostabia dvasia ir yra itin vieningi; tai jiems suteikia didelę politinę galią“, – sakė svarbus D.Trumpo viešųjų ryšių patarėjas Jasonas Milleris.

Nacionalinė šaunamųjų ginklų asociacija (NRA), didžiausia Amerikoje ginklų šalininkų organizacija, pareiškė, kad D.Trumpas yra teisus, nes 2-ąją pataisą iš tikrųjų būtų sunku apsaugoti, jeigu griežtesnės ginklų kontrolės šalininkė H.Clinton paskirtų naujus Aukščiausiojo Teismo atstovus.

„Vis dėlto YRA kažkas, ką padarysime rinkimų dieną: ateikite ir balsuokite už #2A (2-ąją pataisą)!“ – sakoma NRA „Twitter“ pranešime.