Kitą dieną po itin simboliško Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano vizito Rusijoje užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu pareiškė, kad po perversmo Turkijos žmonių pasitikėjimas ES „deja, nusmuko“ ir pridūrė, kad Bendrija „neišlaikė išbandymo“ pučo naktį.

„Leiskit pasakyti atvirai – būtent dėl to, kad ES laikėsi perversmui palankios pozicijos (ir) skatino pučininkus“, – ministras sakė žurnalistams per televizijos transliuotą spaudos konferenciją sostinėje Ankaroje, bet šios minties nebeplėtojo.

Turkija nuo 7-o dešimtmečio siekia tapti ES nare, bet M. Cavusoglu tvirtino, kad Bendrijos palaikymas šalyje dabar nusmukęs maždaug iki 20 procentų.

NATO: Turkijos narystės Aljanse „klausimas nekyla“

Dėl Turkijos narystės NATO „klausimas nekyla“ po nepavykusio liepos perversmo, trečiadienį pareiškė Aljansas ir dar kartą pakartojo palaikąs Ankarą.

„Dėl Turkijos narystės NATO klausimas nekyla“, – patikino atstovė spaudai Oana Lungescu pranešime, kuris buvo išplatintas atsakant į „spaudoje pasirodžiusius spėliones“.

„NATO yra užtikrinta dėl tolesnio Turkijos indėlio ir Turkija gali būti užtikrinta dėl NATO solidarumo ir paramos“, – pridūrė O. Lungescu.